MİTSO’nun Haziran ayı meclis toplantısı yapıldı. MİTSO’NUN OSB MÜTEŞEBBİS HEYET ÜYELERİ DEĞİŞMEDİ

19.06.2015 08:33

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Haziran ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda OSB Müteşebbis Heyetinde 2 yıl süre ile görev yapacak üyelerin seçimi yapılırken ramazan pidesinin 250 gramının 1.50 TL olması kararlaştırıldı.

MİTSO’nun Haziran ayı olağan meclis toplantısı Mustafa Yüksel’in başkanlığında yapıldı. Toplantıda; Milas OSB’nin müteşebbis heyetinde 2 yıl süreyle görev yapacak 5 asıl, 5 yedek üyenin seçimi yapıldı. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in önerisiyle; Mustafa Yüksel, Reşit Özer, Yusuf Sami Kont, Halil İbrahim Gülen, Turgay Ertuğrul asıl, Mehmet Yiğit, Özcan Gül, İrfan Altunay, Mehmet Duygulu ve Kadir Karagülle ise yedek üye olarak oybirliği ile seçildiler.

MİTSO meclis toplantısında gündem gereği ramazan pidesinin de fiyatı belirlendi. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, yaptıkları araştırmaya göre Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun ramazan pidesinin kilogram fiyatını 6 TL olarak açıkladığını, geçen yıl Ankara’da 300 gramı 1.5 liradan satılan pidenin fiyatının bu yıl 250 gramı 1.5 liradan satılacağını söylediğini anlatarak “Ayrıca yakın çevremizde de araştırmalar yaptık. Pide fiyatı konusunda 250 gramı pidenin 1.5 liradan satılması yönünde bir görüş oluşmuş durumda. Biz de Milas’ta bu fiyatı öneriyoruz” dedi. Yapılan oylamada Milas’ta ramazan pidesinin 250 gramının 1.5 liradan satılmasına oybirliği ile karar verildi.

MİTSO meclis toplantısında yasal süresi içinde sermayelerini asgari sermaye tutarına yükseltmeyen ve kendilerine sermaye arttırımı çağrısında bulunulmasına karşın gerekli yükseltmeyi yapmayarak münfesih duruma düşen şirketlerin durumu görüşüldü. Kendilerine uyarı gönderildiği halde sermaye artışı yapmadıkları için üyeliklerinin resen silinmesi gereken üyelerin üyeliğinin silinmesi meclisin onayına sunuldu. Yapılan oylama sonucunda 22 üye şirketin üyeliğinin silinmesi oybirliği ile onaylandı.

Meclis toplantısında odanın Mayıs ayı kati mizanı da görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, gündemin dilek ve temenniler bölümünde yaptığı konuşmada son bir aylık dönemde yapılan oda faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Reşit Özer, Yurtiçi Kargo ile yapılan protokol gereği oda üyelerine Milas’tan yapacakları gönderilerde yüzde 30 indirim sağladıklarını söyledi.