MİTSO’nun Haziran ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

28.06.2018 16:42

MİTSO MECLİSİNE AKREDİTASYON EĞİTİMİ

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Haziran ayı olağan meclis toplantısında bir önceki ayın kati mizanı, oturuma katılan üyelerin oybirliği ile kabul edilirken meclis üyelerine yönelik olarak akreditasyon programı kapsamında “Akreditasyon ve MİTSO Entegre Yönetim Sistemi” konulu bir eğitim düzenlendi.

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından açılan meclis oturumunda Oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu tarafından Mayıs ayı kati mizanı okundu. Mizan üzerine söz almak isteyen olmayınca yapılan oylamada mizan oturuma katılan üyelerin oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin dilek ve temenniler maddesi kapsamında söz alan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer son bir ay içinde yapılan çalışmalar hakkında Meclis üyelerine bilgi verdi. Konuşmasında Milas halılarının coğrafi işaretinin Sümer Holding’den devralındığını, Milas OSB’nin elektrik altyapı ihalesinin yapıldığını anlatan Reşit Özer MİTSO tarafından GEKA’dan % 70 oranında hibe desteği almak üzere Milas için kültür turizmi tanıtım projesi hazırlandığını söyledi. Bodrum’da 29 Ağustos / 2 Eylül tarihleri arasında Heredot Kültür Merkezinde “Bodrum Naturel Ekolojik Doğal Ürünler Tanatım ve Satış Günleri” düzenleneceğini de belirten Reşit Özer, fuara ilgili üye katılımının sağlanmasını arzu ettiklerini söyledi.

Meclis toplantısında, daha sonra MİTSO’nun meclis üyelerine “Akreditasyon ve MİTSO  Entegre Yönetim Sistemi” konulu bir eğitim verildi. Eğitimde, Oda ve Borsaların kuruluşunu düzenleyen 5174 sayılı yasa, bu yasa uyarınca Odaların yapısı, organları, oda organlarının görevleri anlatıldı.