MİTSO’NUN MECLİS KARARLARINDA OYBİRLİĞİ GELENEĞİ SÜRÜYOR. MİTSO’NUN EYLÜL AYI MECLİSİNDE KARARLAR OYBİRLİĞİ İLE ALINDI

MİTSO’NUN MECLİS KARARLARINDA OYBİRLİĞİ GELENEĞİ SÜRÜYOR.  MİTSO’NUN EYLÜL AYI MECLİSİNDE KARARLAR OYBİRLİĞİ İLE ALINDI
29.09.2017 15:33

*MİTSO Meclis Üyelerine son bir aylık dönemdeki oda faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, yeni öğretim yılında ihtiyaç sahibi öğrencilere toplam 35 bin liralık kışlık ayakkabı veya bot yardımında bulunulacağını bildirdi.

Meclis toplantılarında kararların oybirliği ile alınması geleneğini oluşturan MİTSO’da Eylül ayı meclis toplantısında da bu gelenek bozulmadı. Gündemindeki maddeleri görüşmek üzere olağan toplantısını yapan MİTSO Meclisinde kararlar yine oturuma katılan meclis üyelerinin oybirliği ile alındı.

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından açılan meclis toplantısında gündem, Genel Sekreter Kazım Sarıoğlu tarafından okundu. Meclis Başkanı Mustafa Yüksel gündeme ek madde önerisi olup olmadığını sordu. Yönetim Kurulu tarafından bir kurumun yardım talebi olduğu belirtilerek gündeme alınması istendi. Öneri, oturumda hazır bulunan meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi. Gündemin ilk maddesi gereğince Genel Sekreter Kazım Sarıoğlu tarafından odanın ağustos ayı bütçesi okundu. Bütçe üzerine söz almak isteyen olmayınca Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından yapılan oylamada, oturuma katılan üyelerin oybirliği ile Ağustos ayı bütçesi kabul edildi.

Yönetim Kurulunun teklifi üzerine gündeme alınan bir kurumun yardım talebi de yine oybirliği ile kabul edildi.

Gündemdeki konuların görüşülmesinin bitmesinin ardından son bir aylık süreçte yapılanlarla ilgili olarak meclis üyelerine bilgi vermek üzere Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e söz verildi. Reşit Özer, İlçe Seçim Kurulu ile görüşülerek 9 Ekim’de yapılması kararı alınan oda organları seçiminin Bakanlar Kurulu kararıyla 6 ay ertelendiğini bildirdi. Reşit Özer daha sonra, son bir ay içinde yapılan oda çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Bodrum – Milas yöresinde 21 Temmuz’dan beri olagelen depremlerle ilgili olarak Prof. Ali Koçyiğit’i davet ettiklerini ve odada bir konferans verdiğini anlatan Reşit Özer “Bu konferansımız çok ilgi gördü. Yerel radyodan daha sonra banttan da yayınlandı. Bu konuda çok büyük övgüler aldık. Pek çok kişi depremler hakkında kendilerinin bilgilenmesini sağladığımız için teşekkür etti. Konferansı izlemek üzere Bodrum’dan da birçok kişi geldi” dedi.

TOBB’nin geleneksel hale getirdiği okul dönemi açılışlarında ihtiyaç sahibi öğrencilere yapılması uygulaması kapsamında MİTSO’ya da 35 bin TL gönderildiğini belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, “Bu parayla okul müdürlüklerinden veya muhtarlıklardan gelecek taleplere göre ihtiyaç sahibi öğrencilerimize kışlık ayakkabı, bot veya mont alacağız” dedi ve meclis üyelerinden de çevrelerinde ihtiyaç sahibi öğrenciler varsa bildirmelerini istedi.

Daha sonra konuşma yapmak isteyen olmayınca oturum Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından kapatıldı.