MİTSO’NUN TEMMUZ MECLİS TOPLANTISI YAPILDI.

26.07.2017 16:27

*MİTSO’nun Temmuz ayı olağan meclis toplantısında Haziran ayı kati mizanı oybirliği ile kabul edildi.

*Meclis toplantısında OSB kanununda yapılan değişiklik gereğince müteşebbis heyetlerde yer alan oda üyelerin görev süresi 4 yıl olarak düzenlendi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Temmuz ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından açılan oturumda oda genel sekreteri Kazım Sarıoğlu tarafından okunan Haziran ayı kati mizanı, oturuma katılan üyelerin oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesi gereğince OSB kanununun 7. maddesinde 18 Haziran 2017 tarihinde yapılan değişiklik gereğince, daha önce MİTSO’yu temsilen OSB Müteşebbis Heyetine seçilen üyelerin görev süresi iki yıldan dört yıla çıkarılması da oybirliği ile kabul edildi. OSB kanununda yapılan ve 1 Temmuz 2017 tarihinde yürürlüğe giren değişiklikle OSB’lerin müteşebbis heyetinde yer alanların görev süreleri 2 yıldan dört yıla çıkarılmıştı.

Gündemin dilek ve temenniler bölümünde konuşan Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Milas OSB’deki gelişmeler hakkında meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu. Yüksel, halen arazide arazi düzenlenmesi ve altyapıyla ilgili hafriyat işlerinin devam ettiğini belirterek kısa süre içinde elektrik altyapısının hazırlanmasının da ihale edileceğini bildirdi.

MİTSO’da son bir aylık dönemde sürdürülen faaliyetler hakkında meclis üyelerine bilgilendirmede bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, son bir ay içinde MİTSO’dan dört üretici firmanın coğrafi işaret etiketi aldığını belirterek “Daha çok üretici firmamızın coğrafi işaret standartlarına uygun kalitede zeytinyağı üretmesini ve odamızdan coğrafi işaret etiketi almasını bekliyoruz” diye konuştu.