MİTSO’NUN YENİ YIL BÜTÇESİ OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

27.12.2018 16:26

*MİTSO’nun Aralık ayının son meclis toplantısında 2019 yılı tahmini gider ve gelir bütçeleri oturuma katılan üyelerin oybirliği ile kabul edildi.

*Meclis toplantısında 2019 yılı bütçe uygulama talimatı ile Kasım ayı kati mizanı da yine üyelerin oybirliği ile onaylandı.

*MİTSO’nun 2019 yılı tahmini gider ve gelir bütçeleri 2 milyon 400 bin lira olarak kabul edildi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2018 yılının son meclis toplantısı yapıldı. Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından açılan meclis oturumunda, MİTSO’nun Kasım ayı kati mizanı ile 2019 yılı tahmini gelir ve gider bütçeleri de oturumda hazır bulunan üyelerin oybirliği ile kabul edildi.

MİTSO Meclisinin Aralık ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından açılan oturumda Oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu tarafından Kasım ayı kati mizanı okunarak Meclis Başkanı tarafından oylamaya yapıldı. Oturumda hazır bulunan üyelerin oybirliği ile Kasım ayı kati mizanı kabul edildi. Ardından, MİTSO Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan ve Meclis Başkanlığı tarafından Odanın Hesapları İnceleme Komisyonu’na sevk edildikten sonra kabul edilen 2019 yılı tahmini gider ve gelir bütçeleri de yine Genel Sekreter Kazım Sarıoğlu tarafından okundu. Tahmini gider ve gelir bütçeleri üzerine söz almak isteyen üye olmayınca Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından oylama yapıldı. Meclis toplantısında hazır bulunan üyelerin oybirliği ile MİTSO’nun 2019 yılı tahmini gider ve gelir bütçeleri ile 2019 yılı uygulama talimatı da oybirliği ile kabul edildi.

Buna göre; MİTSO’nun 2019 yılı tahmini gider ve gelir bütçeleri 2 milyon 400 bin TL olarak kabul edilmiş oldu. MİTSO’nun gelir bütçesinde en büyük payı 1 milyon 575 bin TL ile üyelerin yıllık aidat gelirleri oluştururken gider bütçesinde ise en büyük payı 960 bin TL ile personel giderleri oluşturuyor.

MİTSO Meclisinde 2019 yılı gider ve gelir bütçelerinin oybirliği ile kabul edilmesi üzerine MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, meclis üyelerine teşekkür etti. Reşit Özer daha sonra MİTSO’nun akreditasyon denetiminden başarıyla geçtiğini ve B kategorisindeki akreditasyon belgesini korumayı başardığını belirterek son bir ay içinde yapılan oda faaliyetleri hakkında üyelere bilgilendirmede bulundu.