Muğla AKP Milletvekili Ali Boğa Milas OSB için kesin konuştu: “BU SAATTEN SONRA MİLAS OSB’DEN DÖNÜŞ YOK”

06.08.2013 19:04

*Pazar günü saat 17.30’da MİTSO’yu ziyaret eden AKP Muğla Milletvekili Ali Boğa, Milas OSB konusunda yaşanan son gelişmeler hakkında MİTSO Başkanı Reşit Özer’den bilgi aldı.

*Başlangıçta OSB konusunda çok umutlu olduklarını ve bütün işlerin bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlanacağı umudu taşıdıklarını belirten Ali Boğa, “Biz Milas OSB’nin örnek bir OSB olacağını düşünüyorduk. Hiç bu kadar gecikme olacağını düşünmemiştik. Ama bu saatten sonra OSB’den dönüş olmaz” dedi.

Muğla AKP Milletvekili Ali Boğa, Pazar günü saat 17.30’da AKP Milas İlçe Başkanı Bülent Demir ve beraberindeki ilçe yöneticileriyle birlikte Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve Yönetim Kurulu Üyesi H. İbrahim Gülen tarafından karşılanan Muğla Milletvekili Ali Boğa, Milas OSB’deki son gelişmeler hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’den bilgi aldı. Reşit Özer, OSB’nin altyapı projelendirme ihalesinin 01.04.2010 tarihinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nda, üç aylık bir sürede bitirilmek koşuluyla bir şirkete ihale edildiğini ancak aradan yaklaşık 3 yılı aşkın süre geçmesine rağmen işin hala bitirilemediğini, işi üstlenen firmanın çeşitli bahaneler ileri sürerek işi uzattığını, üstelik firma ve başka çevreler tarafından OSB arazisinin yapısının dağlık olduğu gibi bahaneler ileri sürülmeye başlandığını ve işin bitirilemeyişine gerekçe yaratılmaya çalışıldığını, bu durumda ne bu firmanın işi bitirmeye yanaştığını ne de ihalenin iptal edilebildiğini anlattı. Reşit Özer “Bu durumda ya bu firmanın işi bitirmesi sağlanmalı, ya da ihale iptal edilmeli. İş bize verilirse, Milas OSB müteşebbis heyeti olarak biz bu altyapı projelendirme işini kendimiz üstlenir ve kısa bir sürede de yaptırırız. Sonra da yatırımlar başlar. Zaten şu anda arsa sayımızdan daha çok taleple karşı karşıyayız. Herkes bizden bir an önce OSB’nin faaliyete geçmesini bekliyor. Büyük firmalarımız var, Türkiye’de ilk 500 içinde yer alan Kılıç gibi, Gümüşdoğa gibi firmalarımız yatırım yapacaklar, bizi bekliyorlar. Daha nereye kadar beklerler ki? Noordzee gibi iki büyük balıkçılık firması gitti, Söke OSB’ye yatırım yaptı. Oysa onların balık üretim tesisleri Milas’ta. Bu gidişle bize başvurmuş, sanayi arsası için para yatırmış birçok firma da kaçacak. Bu sorunu bir an önce çözmemiz gerekiyor. Sizinle birlikte, Sayın Bakan’dan bir randevu alalım ve birlikte gidip derdimizi anlatalım. Biz her zaman hazırız. Ne zaman isterseniz, ne zaman uygun olursanız bize söyleyin, aynı gün içinde bile Ankara’ya gideriz. Milas’ta herkes bu işi bekliyor. Herkes, sanayicisi de, işsizi de herkes OSB’nin bir an önce bitirilmesini istiyor. Eğer Milas OSB faaliyete geçerse en az 2 – 3 bin kişi Milas’a gelecek. Bu Milas ekonomisi için çok büyük bir katkı olacak. Kentin nüfusu artacak. Birçok gelişme olacak. Bu konuda biz sizden Ankara’ya gidişle ilgili tarih ve Sayın Bakandan bir randevu bekliyoruz ” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i dikkatle dinleyen AKP Milletvekili Ali Boğa, başlangıçta kendilerinin Milas OSB’den çok umutlu olduğunu, tüm altyapı çalışmalarının yaklaşık bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlanmasını umduklarını oysa tam bir hayal kırıklığı yaşadıklarını belirtti. Ali Boğa, Milas OSB ile kendisinin Ticaret ve Sanayi Bakanlığı Müsteşarlığı döneminden başlayarak çok yakından ilgilendiğini ve Milas’a her gelişinde mutlaka MİTSO’yu ziyaret ettiğini belirterek şöyle konuştu:

“Böyle bir gecikme yaşanabileceğini hiç düşünmemiştik. Burasının örnek bir OSB olacağını düşünüyorduk. Tarım alanlarına kurulmayan, örnek bir OSB olacaktı. Çok üzücü gecikmeler yaşandı. Muğla işte bu, bir yanı orman arazisi, bir yanı sit, bir yanı tarım arazisi… Milas’ın tarım arazileri de çok değerli.  Sanayi kuracak alan vardı da biz mi oraya gitmedik? Üstelik şimdi orası dağlık arazi diyenler, zamanında altını onaylarken orayı görmemişler miydi? Milli Savunma Bakanlığı’ndan DSİ’ye kadar kaç bakanlığın, kaç kuruluşun o yerin altında onayı var? O zaman itiraz olmamış da şimdi niye itiraz oluyor, anlaşılır gibi değil. Milas OSB bir an önce bitirilmeli. Fethiye bunu bekliyor, Muğla bunu bekliyor. Burası olmadan onlar da yapamıyorlar… Bu saatten sonra Milas OSB’den dönüş olmaz. Bu saatten sonra OSB’den dönüş yok. Ben Sayın Bakanın programına da bakayım, sanırım bunun için Ekim ayı daha uygun olabilir. Gideriz, konuşuruz. Sorunu anlatırız. Siz konuyu, gelişmeleri önemli başlıklarıyla özetleyen güzel bir rapor hazırlayın, gidip Sayın Bakan’a anlatalım” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Muğla AKP Milletvekili Ali Boğa’nın Milas OSB’ye gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Ali Boğa’ya teşekkür etti. Reşit Özer daha sonra seçim sürecinin yaklaşmakta olduğuna da dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Milas OSB’ye gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ederiz. Biliyorsunuz hızla seçim sürecine giriyoruz. Yılbaşından sonra yoğun şekilde seçim atmosferine girilecek. O zaman bizim OSB işi de gecikir. Seçim sürecine girmeden mutlaka Milas OSB işini çözmemiz gerekiyor. Bu konuda sizden destek bekliyoruz. Sayın Bakan’a gidelim, sorunumuzu anlatalım. Gerekirse, üç yıldır yapılamayan sözleşmeyi iptal etsinler biz Milas OSB Müteşebbis heyeti olarak bu işi kendimiz yaptıralım” dedi.

AKP Milas İlçe Başkanı Bülent Demir kendisinin de Milas OSB’nin sorunun çözümlenebilmesi için Ankara’ya seve seve gideceğini ve bu konuda ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

Muğla AKP Milletvekili Ali Boğa, AKP Milas İlçe Başkanı Bülent Demir ve beraberindeki partililer daha sonra MİTSO’dan ayrıldılar.

muğla-m.v.-a.-boğa-21