ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE MİTSO’DAN ÖĞRETMENLERE ŞÖLEN

25.11.2016 16:05

*24 Kasım Öğretmenler Günü’nde MİTSO, Köy Enstitülü öğretmenlerle 70 yaş üstü bir grup öğretmenin onuruna oda lokalinde bir kutlama şöleni düzenledi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası, 24 Kasım öğretmenler gününde öğretmenlerin onuruna bir şölen düzenledi. İki yıldır Köy Enstitülü öğretmenlerin davet edilmesiyle yapılan kutlama şöleni bu yıl, Köy Enstitülü öğretmenlerin yanı sıra 70 yaş üstü bir grup öğretmenin de davet edilmesiyle kutlandı.

Atatürk’ün Millet Mekteplerinin başöğretmenliğini kabul etmesinin yıl dönümü olan 24 Kasım’larda kutlanmakta olan Öğretmenler Günü’nü MİTSO, öğretmenlerin onuruna düzenlenen bir şölenle kutladı. MİTSO lokalinde düzenlenen şölene Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Garnizon Komutanı Hava Silah Sistem Albay Cenk Erataç, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Köy Enstitülü öğretmenler ile 70 yaş üzerindeki bir grup öğretmen ile MİTSO Meclis üyeleri katıldılar.

Şölen, Atatürk’ün 27 Ekim  1922 tarihinde Bursa’da verdiği söylevin öğretmenlere “Bugünün çocuklarını yetiştiriniz. Onları yurda, ulusa yararlı insanlar olarak yetiştiriniz. Bunu sizden istiyor ve diliyorum” dediği bir bölümün okunmasıyla başlandı. Öğretmen Marşı’nın seslendirilmesinin ardından gecenin açılış konuşmasını yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ” MİTSO olarak bizlere okumayı, yazmayı öğreten, bugünlere erişmemizi sağlayan, bizi biz yapan öğretmenlerimizin bu çok özel günlerini üç yıldır öğretmenlerimizi davet ederek kutluyoruz. Davetlerimizi, Türk ve Dünya eğitim tarihinde çok özel bir yeri olan Köy Enstitülü öğretmenlerimizle başladık. Bugün halkayı biraz daha genişlettik. Keşke olanaklarımız el verse burada tüm öğretmenlerimizle birlikte olabilsek…” dedi. Reşit Özer konuşmasında, Köy Enstitüleri’nin yüzde 100 yerli bir eğitim projesi olduğunu ve UNESCO tarafından dünyadaki tüm gelişmekte olan ülkelere tavsiye edildiğini anlatarak sözlerini Atatürk’ün “Hiçbir zaman hatırınızdan çıkarılmasın ki, Cumhuriyet sizlerden “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister” sözüyle tamamladı.

Şölende daha sonra “Köy Enstitüleri Marşı” eşliğinde, Köy Enstitülerindeki eğitim yaşamını yansıtan görüntülerle devam edildi. Bazı Köy Enstitülü öğretmenler de yaptıkları konuşmalarda Enstitülerle ilgili anılarını anlattılar ve böyle bir gece düzenlediği için MİTSO yönetimine teşekkür ettiler.

MİTSO Yönetim Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ile Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, daha sonra tek ket masaları dolaşarak öğretmenlere, üzerlerinde kendi adları yazılı 2017 yılı ajandası ve birer kalem armağan ettiler ve hatıra fotoğrafları çektirdiler. Köy Enstitülü öğretmenlerden Milas eski Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cafer Mete, MİTSO’nun kendilerine üç yıldır çok büyük bir onur yaşatmakta olduğunu belirterek oda yönetimine teşekkür etti ve Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e bir çiçek hediye etti.

MİTSO’nun 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlediği şölen, geç saatlere kadar devam etti ve öğretmenler, kendilerini hatırladığı ve böyle güzel bir gece geçirmelerini sağladıkları için başta Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer olmak üzere MİTSO yönetimine teşekkür ettiler.