Özellikle gıda sektörüne yeni fırsatlar açılabilir! ABU DHABİ GIDA ÜRÜNLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FUARI 12 – 14 ARALIK’TA

Özellikle gıda sektörüne yeni fırsatlar açılabilir!    ABU DHABİ GIDA ÜRÜNLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FUARI 12 – 14 ARALIK’TA
11.07.2017 17:30

*MİTSO, balık üreticilerini 1 / 14 Aralık’ta Abu Dhabi’deki SIAL Middle East Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’na katılmaya davet etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (T0BB), her yıl Birleşik Arap Emirlikleri’nin Abu Dhabi Emirliği’nde düzenlenen SIAL Middle East Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’nın bu yıl 12-14 Aralık 2017 tarihlerinde yapılacağını duyurdu.

TOBB tarafından fuarla ilgili yapılan çağrıda, Türkiye’nin özellikle bazı gıda ürünlerinin ihracatında yaşanmakta olan sorunların Birleşik Arap Emirlikleri ve çevre ülkelere yapılan ihracatlarda yaşanmadığına dikkat çekilerek Abu Dhabi’deki SIAL Middle East Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’nın bu bakımdan da ayrıca önemli olduğu belirtildi. Çağrıda, Türkiye’nin gıda sektörü temsilcilerinin fuara katılmanın önemi vurgulandı. TOBB’nin çağrısında Birleşik Arap Emirlikleri ve Körfez Bölgesi ülkelerine özellikle süt ve süt ürünleri ihracatının rahat bir şekilde yapılabildiği ve bu durumun mutlaka değerlendirilmesi gerektiği ifade edilerek fuara katılım çağrısı yapıldı.

SIAL Middle East Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’na Türkiye’nin milli katılımları 2010 yılından bu yana İstanbul Ticaret Odası tarafından yapılıyor. Bu nedenle fuara katılmak isteyenler firmaların İstanbul Ticaret Odası’nın şu iletişim adresleri üzerinden iletişim kurmaları gerekiyor: 0 212 455 61 11 / 455 61 07, Faks: 0 212 520 15 26, Gsm: 0 533 959 30 57, e-mail: sibel.tayancı@ito.org.tr veya aylin.odobas@ito.org. tr adresleriyle bağlantı kurabilecekler.

Öte yandan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas’taki balık üreticisi firmaları Abu Dhabi’deki fuarı değerlendirmeye davet etti. Türkiye’nin levrek ve çipurada kültür balığı üretiminin yüzde 68’inin üretilmekte olduğu Milas’ta, üretilen balığın da büyük bölümü ihraç edilmekte olduğunu belirten Reşit Özer. “Kültür balığı ihracatında Milas, Abu Dhabi’deki SIAL Middle East Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’nı değerlendirirse ihracatta yeni kapılar açılabilir” diye konuştu.