Prof. Dr. CANAN KARATAY DA MİLAS 4. ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİNE GELİYOR

21.11.2017 15:07

*MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, bu yıl 25 / 26 Kasım tarihlerinde yapılacak 4. Milas Zeytin Hasat Şenliği’ne ünlü beslenme uzmanı Prof. Canan Karatay’ın da geleceğini söyledi.
*Reşit Özer “Sayın Prof. Dr. Canan Karatay’ı iki yıldır Milas’a davet ediyoruz. Sonunda davetimizi kabul etti. Milas’ta, Milas’ın coğrafi işaretli zeytinyağını tattıktan sonra bir daha asla vazgeçemeyeceğine inanıyoruz” dedi.

Milas’ta Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası ve diğer odalarla kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla düzenlenmekte olan Zeytin Hasat Şenliği’nin 4’üncüsü bu yıl 25 / 26 Kasım tarihlerinde yapılacak. Şenliğin bu yılki sürprizi ise ünlü beslenme uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay’ın da şenliğe katılacak olması. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, “İki yıldır sayın Prof. Dr. Canan Karatay’ı davet ediyorduk. Kısmet 4’üncü Zeytin Hasat Şenliği’ne imiş. Şenliğe katılmak üzere Milas’a gelecekler. Coğrafi işaretle Milas zeytinyağımızı da tattıktan sonra bir daha asla vazgeçemeyeceğine inanıyoruz” diye konuştu.
25 Kasım Cumartesi günü Milas’ta saat 10.30’da Atapark’ta başlayacak Milas 4. Zeytin Hasat Şenliği’nde birçok etkinliğin yanı sıra ayrıca zeytinyağlı yemek yarışması da düzenlenecek.
Prof. Dr. Canan Karatay kimdir?
Türkiye’nin en ünlü beslenme uzmanlarından Canan Karatay 2 Mart 1943 yılında dünyaya gelmiştir. Aslen Elazığlı olan Canan Karatay 1961 yılında İstanbul’da Üsküdar Amerikan Lisesi’ni bitirdikten sonra 1967 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. 1972 yılında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği’nde iç hastalıkları uzmanlık eğitimini tamamlayan ve kazandığı burs ile Liverpool Regional Cardiac Center’da kardiyoloji alanında uzmanlık eğitimi almıştır. Birçok hastane ve kuruluşta hekimli yapan Karatay Türkiye’de ilk kez uyluk atardamarı yoluyla koroner anjiografi yapan doktordur. Prof. Dr. Canan Karatay, bir dönem İstanbul Bilim Üniversitesi’nde rektörlüğünü de yapmıştır.