Reşit Özer, Kütahya Seramik’ten Milas’a seramik fabrikası istedi YAZAR KOLL. ŞTİ. 50’İNCİ YAŞINI KUTLADI

Reşit Özer, Kütahya Seramik’ten Milas’a seramik fabrikası istedi YAZAR KOLL. ŞTİ.  50’İNCİ YAŞINI KUTLADI
23.10.2018 17:13

*Yazar Koll. Şti.’nin 50’inci kuruluş yılı törenle kutlandı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ile Yazarlar’ın bayiliğini yapmakta olduğu N.G. Kütahya Seramik’in Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral da katıldı.

*Açılış töreninde bir konuşma yaparak 50’inci kuruluş yılı nedeniyle Yazarlar’ı kutlayan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, N.G. Kütahya Seramik’in Yönetim Kurulu Başkanı Güral’dan Milas OSB’de bir seramik fabrikası kurmalarını istedi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası üyesi Yazar Koll. Şti. 50’inci yılını törenle kutladı. Törene Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Kaymakam Eren Arslan, Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Belediye Başkan Yardımcıları Zeynep Çınar ve Faik Karagöz ile belediye meclisi üyeleri, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve yönetim kurulu üyeleri ile N.G. Kütahya Semik’in Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral ile pek çok konuk katıldılar.

Yazar Koll. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yazar yaptığı açılış konuşmasında “1968 yılında babamız Mehmet Kutlay Yazar ve amcamız Ünay Yazar tarafından zamanın zor şartlarında kısıtlı imkanlarla kurulan şirketimiz her zaman sektöründe saygın bir firma olmuştur. 1992 yılında devraldığımız bayrağı bugüne kadar taşımamızda babamızın payı çok büyüktür. Her zaman yenilik ve gelişimden yana olan şirketimiz 1996 yılında Milas’ımızın ilk şovrumunu faaliyete geçirmiştir. Firma olarak sektörün büyük ve köklü markalarıyla çalışmaktan gurur duyduk, güç bulduk. 2006 yılında N.G. Kütahya Seramik ile gerçekleştirdiğimiz iş ortaklığı da bu anlamda attığımız en büyük adımdır” diye konuştu.

Şirket ortaklarından Fahri Yazar da konuşmasında “Bir işletmeden daha çok, taşımaktan gurur duyduğumuz onurlu bir isim bırakan babamız Mehmet Kutlay Yazar’ı rahmetle anıyor, amcamız Ünay Yazar’a da teşekkür ediyoruz” dedi.

N.G. Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral yaptığı konuşmada “Yeni kurulan birçok firmanın 5 yıl ayakta durmakta zorlandığı bir dönemde 50 yılı geride bırakıyor olmak gerçekten büyük bir başarıdır. Bunun en önemli sebebi, bir aile şirketi olmak ve aile bireylerinin birlikte hareket etmesi, uyum içerisinde çalışmasıdır. Bunu gerçekleştirdikleri için ben Yazar Ailesi’ni kutluyorum” dedi.

Daha sonra MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer bir konuşma yaptı. Özer konuşmasında şunları söyledi; “Babaları ve amcalarından intikal eden bu şirketi daha da büyüterek buralara getirdiler. Odamızın da 50 yıllık üyesi olan Yazar ailesi, inşallah önümüzdeki süreçte 60, 70, hatta 100’üncü yılını da kutlar. Aramızda N. G. Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Erkan Güral da var. Ben bunu bir fırsat olarak olarak görüyor ve bir talepte bulunmak istiyorum. bildiğiniz gibi bu sene çalışmaları hızla tamamlanarak, 2019 yılında firmalar teslim aşamasına gelecek olan OSB var. bu bölgede seramiğin hammaddesi feldspat madeni bulunuyor. Sayın Yönetim Kurulu Başkanım, gelin Milas’ta bir seramik fabrikası kurun. Milas olarak bizler de yer konusunda diğer işlemlerde size destek olalım. hem ilçemiz kazansın, hem şirket olarak sizler, hem de ülkemiz kazansın” dedi.

Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Milas Kaymakamı Eren Arslan yaptıkları konuşmalarla Yazar Koll. Şti. yöneticilerini kutladılar.

Konuşmaların ardından Yazar Koll. Şti.’nin 50. yıl pastası kesildi ve şirketin 50’yıllık geçmişini yansıtan bir video film izlendi.