REŞİT ÖZER, TOBB’NİN DAVETİYLE KATAR’A GİTTİ MİLAS’IN COĞRAFİ İŞARETLİ ZEYTİNYAĞI KATAR’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

REŞİT ÖZER, TOBB’NİN DAVETİYLE KATAR’A GİTTİ  MİLAS’IN COĞRAFİ İŞARETLİ ZEYTİNYAĞI KATAR’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
16.01.2018 15:41

*TOBB’nin körfez İşbirliği Konseyi ülkelerine yönelik faaliyetleri çerçevesinde Katar Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğinde düzenlenen Katar gezisine MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de davet edildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerine yönelik faaliyetleri kapsamında Katar Ticaret ve Sanayi Odası (QCCI) işbirliğinde düzenlenen Katar iş gezisine TOBB’nin davetiyle MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de katıldı. Reşit Özer, Katarlı işadamlarına Milas’ın coğrafi işaretli zeytinyağını, kültür balığını ve balını tanıtarak kendilerini Milas’a davet etti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında Katar’a giden TOBB üyesi oda ve borsa temsilcileri arasında MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de yer aldı. Katar ziyaretinde, 2016 yılında petrol ve türevleri hariç, 710 milyon dolar olarak gerçekleşen  ticaret hacmi ile Türk müteahhitlik firmalarının Katar’da üstlendikleri 11.6 milyar dolar düzeyindeki proje yatırımlarının daha da arttırılması hedefleniyor. Ziyaret sırasında ayrıca 2022 Dünya Kupası ve 2030 yılında yapılacak Katar Ulusal Vizyonu çerçevesinde gerçekleştirilecek yatırımlarda da Türk firmalarının tanıtımının yapılması amaçlanıyor.

İki günlük Katar ziyaretine katılan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, burada Katarlı işadamlarıyla yaptığı görüşmelerde coğrafi işaretli Milas zeytinyağının, çam balının ve Milas’ta üretilmekte olan levrek ve çipura türü kültür balığının tanıtımını yaptı. Katarlı işadamlarının özellikle coğrafi işaretli Milas zeytinyağına ilgi gösterdiklerini belirten Reşit Özer, Katarlı işadamlarını Milas’a davet etti.

TOBB’nin daveti ve Katar Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğinde düzenlenen iki günlük Katar iş gezisine katılan işadamlarıyla oda ve borsa temsilcileri yolculuk ve konaklama giderlerini kendileri karşılıyorlar.