MİTSO'ya hoşgeldiniz. Bugün: 23 Haziran 2018, Cumartesi




REŞİT ÖZER ZEYTİNİMİZE COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ İÇİN EGE ÜNİVERSİTESİ’NDE

REŞİT ÖZER ZEYTİNİMİZE COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ İÇİN EGE ÜNİVERSİTESİ’NDE

*Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas zeytin ve zeytinyağının coğrafi işaret kapsamında tescillenmesi için görüşmelerde bulunmak üzere Ege Üniversitesi’ni ziyaret etti.

 

*Ziyaret sırasında coğrafi işaret tescili alınması için izlenecek yol üzerinde durulurken Milas’ın farklı yörelerinden alınmış zeytin ve zeytinyağının analiz ettirilmesi istendi.

 

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas zeytin ve zeytinyağının coğrafi işaret kapsamında tescillenmesi için izlenecek yolu ve bugüne dek yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü’nü ziyaret etti. Beraberinde MİTSO Projeler Sorumlusu Gülay Aytaç ve Basın Danışmanı Olcay Akdeniz ile birlikte Ege Üniversitesi’ne giden MİTSO Başkanı Reşit Özer, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü’nden Prof. Dr. Mustafa Bolca ve Yard. Doç. Dr. Hakan Çakıcı ile görüştü. Milas zeytin ve zeytinyağının coğrafi işaret tescilinin yapılması konusunda bugüne kadar yapılanları anlatan Reşit Özer, bundan sonra izlenecek yol ve yöntem konusunda bilgi almak istediklerini belirterek “Biz kararlıyız. Er de olsa, geç de olsa mutlaka coğrafi işaret patentini alacağız. Bunu bir an önce alabilmek için çalışıyoruz” dedi.

 

Prof. Dr. Mustafa Bolca, kendisinin Milas yöresini ve Milas zeytinlerini bildiğini ve Milas’a pek çok kez geldiğini anlatarak Üniversite olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi. Prof. Dr. Bolca “Milas’ın kendine özgü aroması ve lezzeti olan, genizde hafif bir yanma bırakan Milas zeytinyağının coğrafi işaret tescilinin alınabilmesi için öncelikle zeytin ve zeytinyağının özelliklerinin çok iyi belirlenmesi gerekiyor. Bunun için Milas’tan çok farklı bölgelerden çok sayıda zeytin ve zeytinyağı örneği almamız ve bunların tahlil ettirerek kimyasal ve aromatik özelliklerini belirlememiz gerekiyor. Bu uzun süreli bir çalışmayla mümkün. Bu yıl zeytin ürününün az olması da bu çalışmayı ve yeterli örnek alınmasını geciktirebilir” diye konuştu.

 

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Prof. Dr. Mustafa Bolca ve Yard. Doç. Dr. Hakan Çakıcı’ya verdikleri bilgiler için teşekkür ederek bundan sonra kurumsal işbirliğini sürdürmeyi arzu ettiklerini belirterek istenilen zeytin ve zeytinyağı örneklerinin en kısa sürede kendilerine iletileceğini belirterek gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade etti.