Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu MİTSO’da

20.11.2014 17:12

“150 YATAKLI HASTANENİN YAPIMINA 2015’TE BAŞLANACAK”

*Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Muğla’nın sağlık turizmine yönelmesini önerdi.

*Bakan Müezzinoğlu, Milas zeytinyağlarının tek bir Milas markası altında pazarlanmasının daha iyi olacağını söyledi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin temel atma törenine katılmak üzere Muğla’ya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ortaca ve Bodrum ziyaretlerinin ardından Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden ile Muğla Valisi Amir Çiçek’in de bulunduğu ziyaret sırasında Bakan Müezzinoğlu 150 yataklı yeni devlet hastanesinin yapımına 2015 yılı içinde başlanacağını söyledi. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, şu an hizmet vermekte olan 75. Yıl Devlet Hastanesi’nin 150 yataklı olduğunu belirterek “Artan nüfus da göz önünde bulundurularak yeni hastanenin en az 300 yataklı olmasını” talep etti. Bakan Müezzinoğlu, hastanelerde yatak sayısından önce hizmet kalitesinin önemli olduğunu belirterek hastanenin 150 yataklı olacağını söyledi.

16 Kasım Pazar günü Milas’a gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, saat 18.00’de MİTSO’yu ziyaret etti. Muğla AKP Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden’in yanı sıra Muğla Valisi Amir Çiçek ve Sağlık Bakanlığı’nın Muğla’daki bürokratlarının da katıldığı ziyarette Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, MİTSO Başkanlık odasında bir süre MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve oda yöneticileriyle basına kapalı bir görüşme yaptı.

Daha sonra MİTSO lokalinde bazı daire amirlerinin, mahalle muhtarlarının ve partililerin katıldığı sohbet toplantısı yapıldı. Toplantının başlangıcında bir konuşma yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas’ın zeytin, zeytinyağı, bal, balık, halı gibi zenginliklere sahip olduğunu, ayrıca Karia ve Menteşe beyliklerine başkentlik yapmış tarihi bir ilçe olduğunu anlatı. Reşit Özer, Milas’ın nüfusunun 130 bine yaklaştığını belirterek “Şu anda hizmet vermekte olan 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi 150 yataklıdır. Yeni yapılacak hastanenin de 150 yataklı olacağını öğrenmiş bulunuyoruz. Bu durumda Milas’a en az 300 yataklı hastane yapılmalıdır” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, daha sonra Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’na Milas zeytinyağı, zeytinyağı sabunu, çam balı ve zeytinyağı kolonyası armağan etti.

Daha sonra bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in Milas zeytinyağı konusunda verdiği bilgilere değinerek “Milas’ta 30 zeytinyağı markasının bulunması iyi bir şey değil. Bu markalar tek bir Milas adı altında  markalaşmalı. Nasıl ki, Ezine peyniri denince kolayca biliniyorsa, Milas zeytinyağları da farklı markalar olarak değil Milas adı altında daha kolay tanıtılabilir” dedi.

Konuşmasında dünyanın sağlık turizmine yöneldiğini belirten Bakan Müezzinoğlu “1 buçuk milyar nüfusa sağlık turizmi verecek durumdayız. Daha önce bizim insanlarımız sağlık için yurtdışına gidiyorlar, 1 buçuk milyar dolar harcıyorlardı. Bugün yurtdışından bize sağlık için insanlar geliyor. Bunu daha çok geliştirmeliyiz. Muğla sağlık turizmine yönelmeli” diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu daha sonra MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in Milas’ta yapılacak yeni devlet hastanesinin 300 yataklı olmasını istediğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“MİTSO Başkanımız yeni hastane talebinde bulunduktan sonra bende kendisine, bir taraftan zeytinyağı sağlıklı diyeceksiniz, bir taraftan dünyanın en kaliteli zeytinyağlarını üretiyoruz diyeceksiniz bir taraftan ise daha fazla yataklı hastane talep edeceksiniz. Bu işte bir çelişki var dedim. Önce Milaslılar zeytin, zeytinyağını bol tüketerek, zeytinyağını yemeklerde kullanarak, sigara içmeyerek öncülük yapacak. Biz de Milas’ı sağlıklı insanların kenti olarak örnek göstereceğiz. Daha sonra diyeceğiz ki ihtiyaçları yok ama Milas’a yeni ve daha büyük hastane yapmak istiyoruz” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu konuşmasını daha sonra şöyle devam etti:

“Hastanelerde artık yatak kapasitesi konuşulmuyor. Ama bizim kültürümüzde özellikle siyasetçiler arasında ‘kaç yatak kapasitesi var’ diye konuşmaya devam ediliyor. Gerekli teknik donanımı yoksa, uzman doktorları, hizmet veren kadroları yoksa, bin yatak kapasiteli olsa ne olur. Daha önce 400-500 yatak kapasiteli hastanelerimizde 10 kişilik koğuşlar vardı. Ama sağlık hizmeti alınabiliyor muydu? Mesele en ideal tedaviyi ve ekibi vatandaşa sunabilmek. Ben 30 yıllık hekimim. Benim uzmanlık dönemimde bir safra ameliyatı olan kişi en az 10, bir kalp krizi geçiren en az 3 hafta hastanede yatıyordu. Şimdi öyle mi. Bir kalp krizi vakasına bir günde müdahalede bulunuluyor ve ertesi gün taburcu ediliyor. Biz şimdi hastanelerde teknoloji ve imkanlara bakıyoruz. Yatak sayısıyla ne kendinizi kandırın ne de biz sizi kandıralım. İnşallah Milas’a en ideal, en doğru ve verimliliği en üst düzeyde bir hastanenin temelini önümüzdeki yıl atıp inşaatına başlayacağız” diye konuştu.

Toplantıya katılanların çeşitli sorularını da yanıtlayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu daha sonra MİTSO’ya gösterilen konukseverlik nedeniyle teşekkür ederek Milas’tan ayrıldı.

IMG_3559 IMG_3553IMG_3571 IMG_3563 IMG_3574