ŞAMPİYON KARATECİLER MİTSO’DA “TESİS SORUNU ÇÖZÜMLENİRSE DÜNYA ŞAMPİYONASI MİLAS’TA YAPILACAK”

ŞAMPİYON KARATECİLER MİTSO’DA  “TESİS SORUNU ÇÖZÜMLENİRSE DÜNYA ŞAMPİYONASI MİLAS’TA YAPILACAK”
30.11.2017 15:39

*Tavaslı Karate-Do Akademisi Spor Okulu, MİTSO’yu ziyaret ederek yeni yıldaki hedeflerini anlattılar.

*Tavaslı Karate-Do Akademisi yöneticisi Mehmet Tavaslı, Milas’taki tesis sorunu çözümlenebilirse iki yıl içinde karate dünya şampiyonasının ilçemizde yapılacağının sözünü aldıklarını söyledi

14 – 20 Kasım tarihlerinde Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen 9. WSF Avrupa Şampiyonasında 1 takım şampiyonluğu, 2 tane ferdi 2’ncilik kazanan Tavaslı Karate-Do Akademisi sahibi ve antrenörü Mehmet Tavaslı, şampiyona da Uluslararası Karate Federasyonu yetkililerinden söz aldıklarını belirterek “Eğer Milas’taki tesis sorununu çözümleyebilirsek iki yıl içinde dünya şampiyonası Milas’ta yapılacak” dedi. Tavaslı, uluslararası turnuvalara sporcularını götürebilmek için MİTSO’dan destek istedi. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, şampiyon takımın sporcularını ve antrenörünü kutlayarak odanın olanakları ölçüsünde gereken maddi ve manevi desteğin verileceğini söyledi.

Çek Cumhuriyeti’nde 14 – 20 Kasım tarihlerinde düzenlenen 9. WSF Avrupa Şampiyonası ve Dünya Karate Turnuvası’na Milas’tan katılan Tavaslı Karate-Do Akademisi Spor Okulu yöneticisi ve antrenörü Mehmet Tavaslı ve şampiyon sporcuları, Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ettiler. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ile görüşen şampiyon takım sporcuları, bundan sonraki uluslararası yarışmalara katılabilmek için destek istediler. Uçak biletlerinin ve gittikleri ülkelerdeki konaklama giderliğinin yüksek olmasından şikayet eden şampiyon takım yönetici ve sporcuları en azından uçak bileti sorunlarının çözümünde odadan destek istediler.

Tavaslı Karate-Do Akademisi Spor Okulu yöneticisi ve antrenörü Mehmet Tavaslı, bundan önceki turnuvalarda da bireysel olarak ve takım halinde başarılı sonuçlar aldıklarını, son olarak Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen turnuvada bir takım şampiyonluğu ve iki ferdi ikincilik kazandıklarını belirterek “Çek Cumhuriyeti’ndeki turnuvasına Milas’tan Halil İbrahim Tuzcu, Eylem Metin, Ecegül İğde, Yiğit Ali Türker, Adil Menteş ve Bedirhan Dinç adlı sporcularımızla katıldık. Sporcularımızdan Eylem Metin takım kumite dalında bir başka spor kulübümüz adına yarıştı ve takım halinde şampiyon oldular. Bedirhan Dinç ferdi kumitede 2’nci, Halil İbrahim Tuzcu ise 61 kiloda senior dalında 2’nci oldu. Uluslararası Karate-Do Federasyonu yöneticileri de bizim başarımızı gördüler. Önceki yıllardaki başarılarımızın yanında bizim yetiştirdiğimiz sporcuların son şampiyonada 2 ferdi ikincilik ve bir takım şampiyonluğu kazanması, başarılarımızın sürpriz olmadığını ortaya koydu. Bize çok ilgi gösterdiler. Aramızda çok iyi bir diyalog var. Biz de kendilerinden bir sonraki dünya şampiyonasının Milas’ta yapılmasını talep ettik. Çok olumlu yaklaştılar ve kabul ettiler. Eğer böyle bir şampiyona için gerekli altyapıyı oluşturabilirsek, tesislerdeki eksikliklerimiz giderebilirsek iki yıl içinde Milas’ta, karate-do sporunda bir dünya şampiyonası düzenleyebiliriz. Bunun sözünü aldık. Şimdi iş, Milas’ta gerekli altyapıyı hazırlamakta, spor tesislerimizdeki eksiklikleri gidermekte. Bu konuda MİTSO’dan da, diğer kurumlardan da destek bekliyoruz” diye konuştu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de şampiyon sporcuları ve antrenörlerini kutlayarak “Sizin başarınızla bir Milaslı olarak hepimiz gurur duyduk. Adımızı Avrupa’da duyurduğunuz için çok teşekkür ederim. Biz de MİTSO olarak olanaklarımız ölçüsünde sizlere her zaman maddi ve manevi destek olmak için elimizden geleni yapacağız. Bir spor dalında bir dünya şampiyonasının Milas’ta düzenlenecek olma ihtimali bile çok önemli. Tesisler konusundaki önerinizi ilgili makamlara ileteceğiz. Biz de elimizden gelen desteği vereceğiz. Sizler kutluyor ve başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu.