Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarından Milas OSBye ziyaret

06.08.2013 17:27

Rodos’ta halen sürmekte olan ikinci Türk İhraç Ürünleri Fuarı’na katılmak için, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Günay ile birlikte Rodos’a gelerek Fuarın açılışına katılan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı, Fethiyeli hemşehrimiz Ali Boğa, Bakan’la birlikte Rodos’tan döndükten sonra, Milas Organize Sanayi Bölgesi’ni yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak için, Cumartesi günü öğle saatlerinde Milas’a geldi.

MİTSO lokalinde, MİTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Mat, Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Muğla Milletvekili Fevzi Topuz tarafından karşılanan Ali Boğa, Organize Sanayi Bölgesi’nin son durumu hakkında bilgi aldıktan sonra, Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulacağı alanı yerinde inceledi. Daha sonra, toprak havuzları da yerinde görmek istediğini belirten Ali Boğa, Ekinambarı’ndaki Sedat Zencir’in toprak havuzlarını gezdikten sonra, Bodrum’a hareket etti.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Mat, MİTSO lokalinde, Müsteşar Boğa’ya Milas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki son durum hakkında bilgi verdi. Organize Sanayi Bölgesi’nin yol sorununun büyük ölçüde halledildiğini belirten Mat, Eczacıbaşı’nın kendi mülkiyetindeki toprağı karşılıksız olarak Organize Sanayi Bölgesi’ne verdiğini, TOKİ’nin arazisinin de satın alma işlemlerinin bittiğini ve her ikisinin de tapuların devri aşamasında olduğunu, TOPRAK Holding’in mülkiyetindeki arazinin ise kamu yararına istimlak kararının çıktığını ve istimlak edileceğini, bu anlamda yolla ilgili pürüzlerin halledilmiş olduğunu, Milas-İzmir Karayolunun Organize Sanayi Bölgesi sapağında da döner kavşak yapımının Karayolları Bölge Müdürlüğü’nce kabul edildiğini ve yapımı sürmekte olan ihale kapsamı içine alındığını belirtti. Hüseyin Mat, Bir-iki hukuki işlemin sonrasında, Organize Sanayi Bölgesi’nin planlarının ihale aşamasına gelmiş olacağını belirtti.

Daha sonra hepbirlikte, Toprak Madencilik’e gidildi ve yağmur yağmaya başladığı için, buradan Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulacağı alan gözlendi. Müsteşar Ali Boğa bu sırada çeşitli sorular sordu ve Muğla’nın tek organize sanayi bölgesinin yerinin güzel olduğunu, verimli araziler üzerine kurmaktansa, engebeli arazide olmasının daha makul olduğunu belirtti.

Organize Sanayi Bölgesi yönetiminin başında bulunan Kaymakam M. Bahattin Atçı da, bir miktar hafriyat yapılacağını, ancak buradaki arazi daha ucuz olduğu için sanayiciler için daha kârlı olduğunu belirtirken Müsteşar Boğa da, bir an önce Ankara’ya gelinerek yapılması gerekenlerin hızlandırılması gerektiğini söyledi… Daha sonra yenilen öğle yemeğinin ardından Müsteşar Ali Boğa, methini duyduğu, ancak şimdiye kadar inceleme fırsatı bulamadığını belirttiği toprak balık havuzlarını gezmek üzere, MİTSO yöneticileri, Kaymakam ve Belediye Başkanı’yla birlikte, MİTSO yöneticilerinden Sedat Zencir’in Ekinambarı’ndaki balık havuzlarını yerinde gördü ve bilgi aldı.