ŞENLİĞİN GAZETECİ KONUKLARI UZUNYUVA VE HALI MÜZESİ’NDE

07.11.2018 16:04

Milas 5. Zeytin Hasat Şenliği için Milas’a gelen Hürriyet gazetesinin köşe yazarları Yalçın Bayer ile Katar’dan gelerek şenliğe katılan Yonca Topbaş; Milas Kaymakamı Eren Arslan ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ile birlikte Uzunyuva Arkeopark Alanını gezdiler. Kaymakam Eren Arslan ve MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Özer’in daveti üzerine Uzunyuva Arkeopark alanını gezen ve Hekatomnos lahiti ile arkeolojik alan hakkında bilgi alan Yalçın Bayer ve Yonca Topbaş, daha sonra aynı alandaki Milas Halı Müzesi’ni de gördüler. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, köşe yazarlarının Halı Müzesi’ni ziyareti sırasında Milas el halılarının coğrafi işaretini Sümer Holding’ten devraldıklarını belirterek “Milas’ın geleneksel el halıcılığını yeniden canlandırmak istiyoruz. Bunun için Milas halılarının coğrafi işaret standartlarına uygun olarak dokunmasını sağlamak üzere kurslar açacağız. Halı üreticilerine halı ipini MİTSO olarak ücretsiz bir şekilde verebilmek için araştırmalarımız sürüyor” dedi.