TEMEL ARICILIK BİLGİLERİ VE ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ MİTSO’DA ANLATILACAK

TEMEL ARICILIK BİLGİLERİ  VE ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ MİTSO’DA ANLATILACAK
23.03.2018 14:09

Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) ile Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) işbirliğinde, “Temel Arıcılık Bilgileri ve Arı yetiştiriciliği” konulu bir konferans düzenlenecek.

Türkiye’de arıcılılığın önde gelen uzmanlardan Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü, Hayvan Yetiştirme Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferat Genç, MİTSO ve MAYBİR’in işbirliğinde Milas yöresindeki arı yetiştiricilerine yönelik olarak bir konferans verecek. 26 Mart Pazartesi günü, saat 10.00’da Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenecek konferansta temel arıcılık bilgileri anlatılırken arı yetiştiriciliği hakkındaki son gelişmeler değerlendirilecek. Prof. Dr. Ferat Genç’in “Arıcılığın Temel Esasları” adlı bir kitabı ve birçok makalesi bulunuyor.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas’ın Türkiye ve dünya arıcılığı ve bal üretimi için çok önemli bir ilçe olduğunu belirterek “Dünya çam balı üretiminin neredeyse üçte biri Milas’ta üretiliyor. Türkiye’nin en çok arı ve bal üretimine sahip ikinci ili olan Muğla’da en çok arının bulunduğu ilçe de Milas. Bu nedenle Milas arıcılığına ve bal üretimine MİTSO olarak çok büyük önem veriyoruz. Bu konuda çok değerli çalışmalar yapmakta olan MAYBİR ile işbirliği yaparak Milas yöresindeki arıcılarımıza yönelik bir konferans düzenledik. Milas yöresindeki tüm arıcılarımızı ve arıcılığa merakı olanları odamızdaki konferansa davet ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Ferat Genç

Erzurum Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü,