Ticaret ve Sanayici İşadamları Derneği ile 8 mahalle muhtarı MİTSO’da… “MİTSO ÖNDERLİK ETSİN, .BİZİ BİR ARAYA TOPLASIN”

19.04.2018 14:50

*MİTSO’yu ziyaret eden 8 mahalle muhtarı ile Ticaret ve Sanayici İşadamları Derneği, Milas’taki meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları arasında birlikteliğin sağlanması için MİTSO’nun önderlik yapmasını istediler.

Oda seçimlerinin ardından MİTSO’ya kutlama ziyaretinde bulunan Milas Ticaret ve Sanayici İşadamları Derneği ile 8 mahalle muhtarı, ortak aklın sözde değil özde olması gerektiğini belirterek Milas’taki sivil toplum kuruluşlarına MİTSO’nun önderlik yapmasını istediler.

Ticaret ve Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Sert ile 8 mahalle muhtarı Milas Ticaret ve Sanayi Odası’na kutlama ziyaretinde bulunarak yeni dönemde başarılar dilediler. Mehmet Sert ile birlikte MİTSO’yu ziyaret eden Gazipaşa – Firuzpaşa Mahalleleri Muhtarı Recep Panay, Şevketiye Mahallesi Muhtarı Abdullah Keskin, İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Mevlüt Korkmaz, Gümüşlük Mahallesi Muhtarı Tahsin Drama, Hacıabdi Mahallesi Muhtarı Osman Çimen, Güneş Mahallesi Muhtarı Salih Şen, Menteş Mahallesi Muhtarı Bayram Arıcı ve Boğaziçi Mahallesi Muhtarı İbrahim Köksal ile Şükrü Aşıcı MİTSO’ya kutlama ziyaretinde bulundular.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ile Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Eliş tarafından karşılanan 8 mahalle muhtarları ve Mehmet Sert ile Şükrü Aşıcı, MİTSO yönetimine yeni dönemde başarılar dilediler.

Ticaret ve Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Sert, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada Milas’taki odalarla sivil toplum kuruluşlarına MİTSO’nun önderlik yapmasını isteyerek “MİTSO bizi bir araya toplasın” dedi. Milas’ta odalar ve diğer sivil toplum kuruluşları arasında MİTSO’nun birlikteliği sağlayabileceğini belirten Mehmet Sert “Milas’ta sözde değil özde bir birlik sağlanmalı. Biz birbirimizi tutarsak, bizi kimse tutamaz. Biz birbirimizi tutmazsak da bizi hiç kimse kurtaramaz. Bizim sivil toplum kuruluşları olarak, meslek odaları olarak bir arada olmamız gerekir. Bunu en iyi başarabilecek de MİTSO’dur. MİTSO önderlik etsin, bizi bir araya toplasın. Birlikte olursak pek çok işi başarabiliriz” diye konuştu. Mehmet Sert, Milas’taki kiraların yüksek olmasından da yakınarak “Kiraların yüksek olması yeni işyerlerinin açılmasını engelliyor. Kiralar bir şekilde düşürülmeli” diyerek MİTSO’dan destek istedi.

Boğaziçi Mahallesi Muhtarı İbrahim Köksal da Milas’ın turizmden pay alabilmesi için tanıtıma çok önem verilmesi gerektiğini belirterek “Bodrum’a gelen turistlerin Milas’a da gelmesi için mutlaka tanıtıma önem vermemiz gerekiyor” diye konuştu.

Ziyaret sırasında diğer mahalle muhtarları da kendi mahalleleri ile ilgili sorunlarını anlatarak beklentilerini dile getirdiler. Mahalle muhtarları Reşit Özer ile Mustafa Yüksel’i de kutlayarak yeni dönemde başarılar dilediler.

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel de Mehmet Sert ve muhtarların ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek yeni dönemde öncelikle Milas OSB’i bitirmek için çalışacaklarını belirterek “Milas OSB bittiğinde orada 1 500 / 2 000 kişi çalışacak. Bu da Milas’a büyük bir katma değer sağlayacak. Biz MİTSO yönetimi olarak bir an önce OSB’nin hizmete girmesi için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ise ziyarete gelen konuklara teşekkür ederek  “Biz Milas’ta güzel bir birliktelik sağladık. Kaymakamlık, Belediye, diğer kardeş Odalar ve sivil toplum kuruluşları ile her zaman yakın bir işbirliği halindeyiz. Bizim, Milas’taki bu birlikteliğimiz pek çok ilçeye, ile örnek oluyor. Yeni dönemde de bu birlikteliğin sürmesi için elimizden geleni yapacağız. Bunu yaparken de asla “ben” diyerek ortaya çıkmayacağız. Her zaman “biz” olacağız. Bu bizin içinde elbette Milas’taki tüm meslek odalarımız var, diğer sivil toplum kuruluşlarımız var. Belediyemiz var. Kaymakamlığımız var. Hep birlikte Milas için bir şeyler yapmanın çalışması içindeyiz. Bundan sonra da bu gayretimiz sürecek” dedi. Reşit Özer, TOBB ile MİTSO arasında güzel bir diyalog olduğunu da belirterek “Bu diyalog sayesinde TOBB Milas’a 2019 yılında bir okul binası yaptıracak. Bunun takipçisi olacağız ve bu projenin gerçekleştirilmesi için çalışacağız” dedi.