TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Muğlalı Genç Girişimcileri kabul etti

06.08.2013 17:27

Ankara’da 20 Aralık 2009 Pazar günü yapılan, TOBB 1.Genç Girişimciler Kurulu Kongresi’ne katılan Muğlalı Genç Girişimciler Kurulu’nu makamında kabul eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Genç Girişimciler Kurulu Onursal Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Sizler, bölgelerinizin rol modeli olarak ön plana çıkmalısınız” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) “İşsizlikle mücadele için Türkiye’de genç girişimciliğin güçlendirilmesi” hedefiyle bütün illerin Genç Girişimciler Kurullarını bir araya getirdi.

TOBB 1.Genç Girişimciler Kurulu Kongresi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Genç Girişimciler Kurulu Onursal Başkanı Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve çok sayıda girişimcinin katılımıyla TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde yapıldı.
Kongrede, Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Genç Girişimcileri Erdem TUNA, Yusuf EROL, Koray TÜRKOĞLU ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ile Muğla Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Uğur Özen ve kurul üyeleri de hazır bulundu.

Ülkenin dört bir yanından Ankara’ya gelen Genç Girişimciler Kurulu, ayrıca Atatürk’ün Anıtkabir’deki mozolesini de ziyaret ettirip, toplu halde fotoğraf çektirdiler.
Kongrenin sona ermesinin ardından TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Bülent Karakuş’un talebiyle Muğlalı Genç Girişimciler Kurulu’nu kabul etti.

Kabul sırasında konuşan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Genç Girişimciler Kurulu’nun, TOBB’a bağlı olan genç girişimciler kurulları arasında en genç topluluk olduğunu vurgulayarak, “Bu ziyaretimizde, genç arkadaşlarımızın daha çok çalışmalarını ve motive olmalarını amaçladık. Muğla Genç Girişimciler Kurulu’nu kendi alanlarında başarılı olan arkadaşlarımızdan oluşturduk. Muğla’da bizim oluşturduğumuz birliktelik, gençlerimizle de devam ediyor. Muğla’da ‘Genç Girişimcilik’ eğitimlerine hemen başlayıp, ilçelerimize yayacağız” dedi.

Muğla Genç Girişimciler Kurulu’nu kabul eden TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da,“Sizler Türkiye’nin bugünüsünüz, yarınısınız. Önümüzdeki dönemde bayrağı sizler teslim alacaksınız. Sizler emek verensiniz, üretensiniz, ülkeniz için fedakârlık yapan insanlarsınız. Sizler, bölgelerinizin rol modeli olarak ön plana çıkmalısınız. İşte bu sorumlulukla hareket etmek ve rakiplerinizle kendinizi mukayese etmek zorundasınız” dedi.

Hisarcıklıoğlu, başarılı olmak ve krizlerden kurtulmak için kafalardaki statükoları yıkmak gerektiğini kaydederek, “Dünyada şartlar çok hızla değişiyor. Yeniliğe açık ve esnek olmak lazım. Ülkemizde batan tek bir banka yok ama buna rağmen en çok küçülen ve dünyada işsizlikte üçüncü sırada yer alan bir ülkeyiz. Siyasetteki kavgalar ülkeye hep zarar vermiştir. Bütün bu olumsuzlukları göz önüne aldığımızda ben yinede umutsuz değilim. Esas olan krizi fırsat bilip, herkes kapanırken, kendi önsezilerimizle o alana yönelmek lazım. Akdeniz çanağında en iyi hizmet ve tesisler bizde ama en ucuz ülkede biziz. Dayanışmayı arttırmamız lazım” diye konuştu.
TOBB Başkanı ve Genç Girişimciler Kurulu Onursal Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, girişimciliği, kalkınmanın temel unsuru olarak gördüğünü de belirterek, “Büyük paralar vaat eden yarışma programları için 1 milyon kişi sırada. Ayrıca piyango kuyrukları gençlerle uzuyor. Bu durum düşündürücü” dedi.

GÜÇLÜNÜN HAKLI OLDUĞU DEĞİL HAKLININ GÜÇLÜ OLDUĞU TÜRKİYE

Gençlerden güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir Türkiye ve dünya için çaba göstermelerini isteyen Hisarcıklıoğlu, “Hangi dünya görüşünde olursanız olun ister solcu, ister sağcı hiç fark etmez ama vicdanlı olun. Demokrasiye sahip çıkacağız, hukukun üstünlüğünü her daim savunacağız. Türkiye’nin yeni bir başarı hikâyesine ihtiyacı var. Bu başarı hikâyesini her il kendisi yazmalı. Hatta ilçelerde bir umut rüzgârına ihtiyaç var. Bu rüzgârı estirecek sizlersiniz. Kimseyi öteki gibi görmeyin. Dünya ve Türkiye’deki adaletsizliklere katkıda bulunmayın” diye konuştu.