TOBB Başkanı işadamlarına müjdeyi MİTSO’da verdi: “VERGİSİNİ DÜZENLİ ÖDEYENE % 5 VERGİ İNDİRİMİ UYGULANACAK”

TOBB Başkanı işadamlarına müjdeyi MİTSO’da verdi:  “VERGİSİNİ DÜZENLİ ÖDEYENE % 5 VERGİ İNDİRİMİ UYGULANACAK”
25.08.2017 13:28

*MİTSO’nun “Milas Ekonomisinin Öncüleri” ödül töreninde konuşan TOBB Başkanı Rifat vergisini düzenli ödeyenlere Maliye Bakanlığının % 5 indirim yapacağını müjdeledi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın “Milas Ekonomisinin Öncüleri” ödül törenine katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, işadamlarına vergide % 5 indirim müjdesi verdi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan vergisini düzenli ve zamanında ödeyen işadamlarına gelecek yıldan başlayarak ödeyecekleri vergilerde % 5 indirim yapılacağı müjdesini verdi. MİTSO’nun “Milas Ekonomisinin Öncüleri” ödül töreninde müjdesini açıklayan Hisarcıklıoğlu bugüne dek katıldığı vergi ödül törenlerinde işadamlarının sürekli olarak, hep vergisini ödemeyenler için kolaylık çıkarıldığını ,vergisini düzenli ödeyenler için de bir kolaylık yapılmasını istediklerini anlattı. Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu:

“Ben her vergi ödül törenine gittiğimde salondan ‘Ya başkanım, bizim gibi vergisini düzenli ödeyenlere, gününde ödeyenlere devlet hiç mi destek olmayacak?. Ödemeyenlere destek yapıyorsun da bize hiç destek yok!’ denmiştir. Ve en çok alkışı da buradan alıyordum. Eleştirdiğim zaman alıyordum. Bugün Allaha çok şükür, bu da çıktı değerli kardeşlerim. Gittik, Maliye Bakanıma anlattık; biz bir destek istiyoruz, dedik. Ne desteği? Vergisini düzenli ödeyenlere… Hatasız, vergisini gününde, zamanında ödeyenlere destek… Sağolsun, burada Bakanımız desteği bize verdi. Önümüzdeki yalıdan itibaren vergisini düzenli ödeyen her mükellef, vergisini % 5 daha eksik ödeyecek, vergisini…”

Vergide indirim olsun, devlet destekli istihdam projesinde olsun hep TOBB’a bağlı oda ve borsa başkanlarının talepleri ve destekleriyle başarılı olduklarını vurgulayan TOBB Başkanı ” Tüm bunları yaparken, işte bunların; oda ve borsaların başkanlarının çok emeği var. Reşit başkanın emeği var, Muğla Başkanı Bülent beyin emeği var, diğer oda başkanlarımın emeği ve desteği var. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Sizler de oda başkanlarınızın kıymetini bilin” dedi.