TOBB, İSTATİSTİKİ BİLGİLERİ REEL SEKTÖRÜN KULLANIMINA SUNDU

09.12.2014 09:32

*Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Resmi İstatistik Programı kapsamında derlenen istatistiki verileri web sitesinden reel sektörün kullanımına sundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Resmi İstatistik Programı kapsamında verilerin derlenmesinden sorumlu olan kurum ve kuruluşlarca üretilmekte olan istatistiki verileri güncelleyerek reel sektörün kullanımına sundu. Güncellenmiş istatistiki veriler TOBB’nin web sayfasından yayına konuldu.

Konuyla ilgili olarak TOBB tarafından Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu’nun imzasıyla yayınlanan açıklama şöyle:

“Reel sektör tarafından izlenmesi ve bilgi edinilmesi öncelikli olarak değerlendirilen istatistiklerden yararlanılarak;

-Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçları (Yıllık),

-Bütçe Gerçekleşmeleri (Aylık),

-Dış Ticaret İstatistikleri (Aylık),

-Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları (Aylık),

-Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (Üç Aylık),

-Hanehalkı İşgücü İstatistikleri (Aylık),

-İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranları (Aylık),

-Ödemeler Dengesi (Aylık),

-Özel Sektörün Yurtdışından Sağladığı Kredi Borcu (Aylık),

-Sanayi Üretim Endeksi (Aylık),

-Turizm İstatistikleri (Üç Aylık),

-Tüketici Fiyat Endeksi (Aylık),

-Tüketici Güven Endeksi (Aylık),

-Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (Aylık),

başlıkları altında düzenli ve güncel olarak “Yönetici^Özetleri” ve “Bilgi Notları” hatırlanmakta ve Birliğimizin web sayfasından Türk özel sektörü ve diğer ilgililerin kullanımına sunulmaktadır.

Ayrıca ekonomik ve sosyal alandaki gelişmeleri temel istatistiki verilerle daha ayrıntılı olarak sunabilmek amacıyla “Ekonomik Göstergeler” hazırlanmakta ve web sayfamızda kullanıcılarla paylaşılmaktadır. Ekonomik Göstergeler 9 tematik konu başlığı altında olmak üzere 69 tablo Exel dosyası olarak verilmektedir. bu tematik konular;

1-Gayri Safi yurtiçi Hasıla başlığı altında 10 tablo,

2-Üretim başlığı altında 6 tablo,

3-Yatırım Teşvikleri, İnşaat ve Kurulan/Kapanan Şirketler başlığı altında 8 tablo,

4-Fiyatlar başlığı altında 9 tablo,

5-Dış Ticaret ve Ödemeler Dengesi başlığı altında 8 tablo,

6-Merkezi Yönetim Bütçesi ve Borçlanma başlığı altında 8 tablo,

7-Para, banka, Finans başlığı altında 9 tablo,

8-İşgücü başlığı altında 8 tablo,

9-Beklentiler başlığı altında da 3 tablodan oluşmaktadır.

Yönetici Özetleri, Bilgi Notları ile Ekonomik Göstergelere Birliğimiz web sayfasında istatistikler ana başlığı altından ulaşılmaktadır.

Tüm kullanıcılara yararlı olması dileklerimle…”