TOBB – MİTSO İŞBİRLİĞİNDE 860 AİLEYE GIDA YARDIMI YAPILDI

06.07.2015 16:45

*Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin üyesi odalar yaptığı maddi destek karşılığı ihtiyaç sahibi ailelere yardım yapılıyor. TOBB – MİTSO işbirliğinde bu Ramazan ayında Milas’ta 860 aileye, içinde 12 çeşit gıda maddesi bulunan yardım paketleri dağıtıldı.

TOBB, her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan ayında da üyesi olan odaların işbirliğiyle ihtiyaç sahibi ailelere destek olmayı sürdürdü. TOBB – MİTSO işbirliğinde Milas’ta 860  aileye, içinde 12 çeşit gıda maddesi bulunan yardım paketleri verildi.

TOBB tarafından, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere destek amacıyla üye odalara yardım parası gönderildi. TOBB bu kapsamda MİTSO’ya da 40 bin TL gönderdi. MİTSO Yönetimi, gelen parayla gıda maddesi alımı için gıda maddesi ticareti yapan üyelerinden teklif topladı. En ucuz teklifi veren üyenin verdiği fiyatı uygun bulan üyelerden 12 çeşit gıda maddesi alınarak 860 yardım paketi oluşturuldu. Oluşturulan yardım paketleri MİTSO meclis üyeleri, oda personeli, şehir merkezindeki mahalle muhtarları aracılığıyla belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı. MİTSO’nun bu yıl dağıtımını yaptığı yardım paketlerinde  2 kg. toz şeker, 1 kg. pirinç, 2 paket makarna, 1 paket şehriye makarna, 2 paket hazır çorba, 1 paket tuz, 1 kg. kuru fasulye, 1 kutu salça, 2 kg. un, 1 kg. kırmızı mercimek, 1 kg. bulgur ve yarım kg. çay bulunuyor.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, TOBB’nin her yıl ihtiyaç sahibi aileleri Ramazan ayında sevindirmek için üyesi olan odalara maddi destek sağladığını belirterek “TOBB bu yıl da MİTSO’ya 40 bin TL yardım gönderdi. Biz de gıda maddesi ticareti yapan üyelerimizden teklifler aldık. En ucuz fiyat teklifini kabul eden üyelerimizden eşit miktarda belirlemiş olduğumuz 12 gıda maddesini satın alarak yardım paketleri oluşturduk. Bu paketleri de odamızın meclis üyeleri, oda personelimiz, ilçe merkezindeki mahalle muhtarlarımız eliyle ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık. Ramazan ayında 860 ihtiyaç sahibi ailemize  biraz olsun sevindirebildiysek ne mutlu bize” diye konuştu.IMG_7448