TOBB ve diğer meslek odalarıyla sendikalardan Ankara’da miting: “TERÖRE HAYIR, KARDEŞLİĞE EVET”

16.09.2015 14:06

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile aralarında TESK, TİSK, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, KAMU-SEN, TZOB, TÜSİAD, MÜSİAD, Türkiye Barolar Birliği, TORMOB ve diğer sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ve yurttaşların katılımıyla 17 Eylül 2015 Perşembe günü, Ankara’da “Teröre hayır, kardeşliğe evet” mitingi düzenleniyor. Sıhhiye Meydanı’nda saat 16.30’da başlayacak mitingin devamında Ulus’taki 1. TBMM’ne gidilecek. Başta TOBB olmak üzere mitingi düzenleyen sivil toplum kuruluşlarının ortak kararı doğrultusunda mitingde hiçbir siyasi söylem, sembol veya herhangi bir kuruluşun flaması olmayacak, rozeti takılmayacak. Mitinge katılanlar sadece Türk Bayrağı taşıyabilecek. Miting sırasında siyasi içerikli slogan atılması durumunda, alandaki görevlilerin yönlendirmesi ile katılımcılara daha önce dağıtılmış olan düdükler öttürülerek siyasi sloganlar önlenecek. Mitinge katılanların su ve kumanya ihtiyaçları önceden planlanarak TOBB ve diğer odalarla sendikalar tarafından karşılanacak. TOBB tarafından üye odalardan “Teröre hayır, kardeşliğe evet” mitingine aktif ve yoğun katılım isteniyor. TOBB tarafından üye odalara gönderilen yazıyla mitinge odaların yönetim kurullarının, meclislerinin, meslek komitelerinin, genç ve kadın girişimcilerin katılması isteniyor.