TOBB ve MİTSO İŞBİRLİĞİNDE BU YIL 667 ÖĞRENCİYE YARDIM ELİ UZANDI

18.11.2016 15:50

TOBB ve MİTSO İŞBİRLİĞİNDE BU YIL 667 ÖĞRENCİYE YARDIM ELİ UZANDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğinde bu öğrenim yılında 667 ihtiyaç sahibi öğrenciye kışlık mont, kışlık ayakkabı veya bot yardımında bulunuldu.

TOBB’nin geleneksel hale getirdiği öğrenim yılı ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılmak üzere üye odalarla işbirliğinde yardım yapılması geleneği bu yıl da sürdü. TOBB, ihtiyaç sahibi öğrencilerin çeşitli ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla bu öğrenim yılında MİTSO’ya 30 bin TL gönderdi. MİTSO yönetimi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürlükleriyle işbirliği yaparak 667 ihtiyaç sahibi öğrenci için gereken kışlık mont, kışlık ayakkabı veya bot taleplerini karşıladı. İlgili oda üyelerinden alınan taleplerin içinde verilen en düşük teklifi kabul eden oda üyesi işyerlerinden 667 öğrenci için kışlık mont, kışlık ayakkabı veya bot öğrencilere dağıtıldı.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, bu güne kadar olanaklar ölçüsünde okullara ve ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımcı olmaya çalıştıklarını belirterek “ Bu öğretim yılıyla ilgili olarak TOBB’den 30 bin TL geldi. Bununla, okullarımızın bildirdiği ihtiyaç sahibi 667 öğrencimize kışlık bot veya mont armağan ettik. Böylece 2013 / 2016 yılları arasında toplam 2 936 ihtiyaç sahibi öğrenciye, istekleri veya ihtiyaçları doğrultusunda kışlık mont veya kışlık ayakkabı ya da bot yardımında bulunduk. TOBB gerek Ramazan aylarında ihtiyaç sahibi aileler için, gerekse her öğrenim yılı başlarında ihtiyaç sahibi öğrenciler için, üyesi olan odalara yardım gönderiyor. Ayrıca biz MİTSO olarak her yıl 20 dolayında öğrencimize burs veriyoruz. Yanı sıra bazı okullarımızdan gelen çeşitli ihtiyaç taleplerini de karşılamaya çalışıyoruz. Bundan sonra da olanaklarımız ölçüsünde okullarımıza ve öğrencilerimize destek olmayı sürdüreceğiz” dedi.