TOBB’DEN ODA VE BORSA MECLİSLERİNE ANKARA’DA 3 GÜNLÜK EĞİTİM

17.03.2015 08:53

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, kendisine bağlı 365 oda ve borsanın meclis üyeleri için Ankara’da TOBB binasında, cuma, cumartesi ve pazar günleri devam eden üç günlük bir eğitim semineri düzenledi. Seminere MİTSO’dan Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Meclis Başkan Yardımcıları Hayati Çorbacı ve Muharrem Akyürek, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit, Yönetim Kurulu Üyeleri Halil İbrahim Gülen, Ömer Eliş, Soner Çamlıbelen, Meclis Üyeleri Turgay Ertuğrul, Özer Topuz, Murat Sodra, Kadir Karagülle, Özcan Gül ve Kubilay Bahcivan katıldılar.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların meclis üyeleri için düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada “Huzurlu ve mutlu yaşayabilmek için hepimizin zenginlikten pay alması lazım. Hedefimiz kişi başına geliri 25 bin dolara çıkarabilmek” diye konuştu.​

13-14-15 Mart günlerini kapsayan 18. Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri TOBB ETÜ’deki son gün çalışmalarıyla sona erdi. Seminerin kapanış konuşmasını yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, birlik ve beraberlik üzerinde dururken “Kuş alayıyla uçar. Ortada bir başarı varsa bu sadece benim değil. Hep birlikte hareket edebilmemizden kaynaklanıyor” dedi.

Çekirdek olmadan meyvenin oluşmayacağı örneğini veren Hisarcıklıoğlu, iş dünyasında da çekirdek oda ve borsa meclislerimiz. Sizler gördüklerinizi, kendinize kattıklarınızı ve vizyonunuzu aktarmak durumundasınız. İl ve ilçelerinizin kanaat önderi olarak size çok önemli görevler düşüyor. İnsanların en hayırlısı insana faydalı olandır diyen bir inanıştan geliyorsak, elinizde insanlara faydalı olabilmek için çok önemli bir fırsat var. Bunu iyi değerlendirmemiz lazım” diye konuştu.

Herkesin farklı görüşlerinin bulunmasının gayet doğal olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, “Hepimiz farklı farklı düşüneceğiz. Önemli olan bu düşünce zenginliğinden bir ortak akla ulaşabilmek. Sonra o ortak akıl etrafında buluşup, şehrimiz için ilçemiz için tek yumruk olabilmeliyiz” ifadesini kullandı.

Dünyada artık ülkelerin değil, şehirlerin ön plana çıktığını vurgulayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu dünya ekonomisinin yüzde 50’sinin 600 büyük şehirde döndüğünü belirtti. Hisarcıklıoğlu 6 yıl içinde bu oranın yüzde 60’a yükseleceğini kaydetti. “Bizim görevimiz de ilçemizi, şehrimizi zenginleştirmek” diyen TOBB Başkanı, meclis üyelerini kentlerindeki kalkınma ajanslarının fonlarından yararlanmaya ve proje üretmeye çağırdı.