TOBB’NİN 73’ÜNCÜ GENEL KURULU İÇİN MİTSO ANKARA’DA

23.05.2017 15:29

*Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 73’üncü Genel Kurulu için Milas Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri ve genel kurul delegeleri Ankara’ya gitti.

*TOBB’nin Genel Kurulu öncesinde komisyon toplantıları yapıldı. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, üyesi olduğu Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu toplantısına katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 73’üncü Genel Kurul toplantısı 24 Mayıs 2017 Çarşamba günü Ankara’da TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi toplantı salonunda yapılacak. TOBB’nin 73’üncü Genel Kurul toplantısı için MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit, Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Çorbacı, Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Kurul Delegesi Soner Çamlıbelen ve Genel Kurul Delegesi Özer Topuz ile Genel Sekreter Kazım Sarıoğlu Ankara’ya gittiler.

73’üncü Genel kurulu öncesinde TOBB’nin komisyon ve kurulları ayrı ayrı toplandı. TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri de ayrı ayrı komisyon toplantılarına katıldılar. Buna göre;

TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete Vergi Komisyonu;
TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar, Turizm Kurulu;
TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, Dış İlişkiler Komisyonu;
TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kopuz, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu;
TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz, Hayvancılık Kurulu;
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, Mevzuat Komisyonu,
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu;
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, Ekonomi Politikası Komisyonu;
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Bilgiç,Tarım Kurulu;
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Yahya Toplu Dilekleri İnceleme Komisyonu;
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükçü,Mesleki Eğitim Kurulu;
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş Basın Yayın Komisyonu ve Sosyal Politikalar Kurulu; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Burkay, KOBİ Politikaları Kurulu;
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, İnşaat ve Taahhüt Hizmetleri Kurulu toplantılarına katılarak gündemleri gereği Genel Kurula sunulmak üzere raporlarını hazırladılar. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de üyesi olduğu Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu toplantısına katılarak komisyon raporunun hazırlanmasına katkıda bulundu.

TOBB’nin 73’üncü Genel Kurul toplantısı 24 Mayıs 2017 Çarşamba günü Ankara’da, TOBB’nin Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi toplantı salonunda saat 10.00’da başlayacak. Genel Kurul’da Atatürk ve şehitlerin anısına yapılacak saygı duruşu ve ardından okunacak İstiklal Marşı’nın ardından Genel Kurul, konuşmalarla devam edecek. Konuşmaların ardından Yönetim Kurulu’nun Faaliyet Raporu Genel Kurula sunulacak ve Komisyonlar, hazırladıkları raporları okuyacaklar.

TOBB Hesapları İnceleme Komisyonu’nun 01.01.2016 – 31.12.2016 dönemi bütçe harcamaları ve kesin hesabının müzakere edilmesinin ardından Yönetim Kurulun ibra edilmesi Genel Kurulun oyuna sunulacak. Genel Kurul 01.01.2018 – 31.12. 2018 dönemi tahmini bütçesinin sunumu ve oylamasıyla sona erecek.