TOBB’NİN X. EKONOMİK ŞURASINDAN YENİ BİR İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ ÇIKTI

23.01.2019 13:38

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen Türkiye X. Ekonomi Şurası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanlarla TOBB üyesi Oda ve Borsaların meclis ve yönetim kurulu başkanları ve OSB başkanlarının katılımıyla Ankara’da, TOBB’nin İkiz Kuleler binasında yapıldı.

Türkiye X. Ekonomi Şurası’na Muğla’daki TOBB üyesi Odalarla Borsanın başkanları da katılırken şurada Milas Ticaret ve Sanayi Odasını Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu temsil ettiler.

Türkiye X. Ekonomi Şurası öncesinde TOBB üyesi oda ve borsalardan odalarının ve yörelerinin 5’er sorununu ve çözüm önerisini belirleyerek, daha sonra yayınlanacak X. Ekonomi Şurası’nda yayınlanmak üzere TOBB’ye bildirmeleri istenmişti. MİTSO da bu bağlamda 5 sorun ve 5 çözüm önerisini TOBB’ye iletmişti.

Şurada, Türkiye’nin coğrafi bölgeleri adına yapılan konuşmalarda, bölgelerin bildirmiş oldukları sorun ve önerilerden seçilmiş bazı başlıkları bölge temsilcilileri, Cumhurbaşkanı ve toplantıya katılan diğer bakanlara aktardılar.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu şurada yaptığı konuşmada “Cesur ve ezber bozan yeni yatırım hamlesinin Türkiye’yi küresel rekabette öne çıkaracağını belirterek “Bu tekerlek, bu tümsekte kalmayacak. Allah’ın izni ile yola devam edeceğit. El birliğiyle Türkiye’yi yeniden tempolu büyüme sürecine kavuşturacağız” dedi.

Şurada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise “Biz şimdiye kadar ekonominin mimarisini hep buradaki hazırun ile istişare içinde inşa ettik. Hiçbir zaman ‘biz yaptık, oldu’ demedik. Yeri geldi kendi gönül dünyamıza sığdırmakta zorlandığımız adımları dahi buradaki istişareden çıktığı için atmaktan çekinmedik. Önce millet, önce memleket, ifadesi bizim için bir seçim sloganı değil, hayat felsefemizin ta kendisidir” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şurada hazır bulunan işadamlarından yeni bir istihdam seferberliği başlatmalarını da istedi.