UZUNYUVA ZEYTİNYAĞI DA COĞRAFİ İŞARET ALDI

06.03.2018 14:07

*Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın memecik zeytinlerinden elde edilen zeytinyağına coğrafi işaret tescili almasının ardından Odaya başvurarak coğrafi işaret etiketi alan zeytinyağı markaları arasına Rabia – Uğur Özen’in “Uzunyuva” zeytinyağı da katıldı.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Milas ilçe sınırları içinde, yörenin yerel türü olan memecik zeytinlerinden erken hasat, soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen zeytinyağına Türk Patent Enstitüsü’nden coğrafi işaret tescili almasının ardındın Milaslı zeytinyağı üreticileri birbiri ardına Odaya başvurarak coğrafi işaret etiketi almaya başladılar. MİTSO’dan son olarak coğrafi işaret etiketi  alan zeytinyağı markası Rabia – Uğur Özen’in “Uzunyuva” markalı zeytinyağı oldu.

Uzunyuva zeytinyağı üreticisi Rabia Özen, Uzunyuva markalı zeytinyağına coğrafi işaret alarak örnek zeytinyağı şişesini MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e teslim etti. Eşi Uğur Özen ile birlikte 15 yıldır zeytinyağı işinde olduklarını belirten Rabia Özen, MİTSO’nun coğrafi işaret almasıyla birlikte ilk kez bu yıl sektörde bir hareketlilik yaşandığını belirterek “Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın zeytinyağına coğrafi işaret alması çok iyi oldu. Çok iyi bir iş başardınız. 15 yıldır, zeytinyağı işindeyiz, hep yerimizde saydık. İlk kez bu yıl, coğrafi işaret alınmasıyla birlikte bir hareketlilik yaşanıyor. İlk kez zeytinyağımız para etmeye başladı. Size coğrafi işaret aldığınız için teşekkür ederiz”  diye konuştu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de, Milas’ta her markanın, ürettikleri zeytinyağına  coğrafi işaret almasını arzu ettiklerini belirterek “Coğrafi işaret demek, kalite demektir. Kalitenin tescillenmiş hali demektir. Sizler ürettiğiniz zeytinyağına coğrafi işaret alarak kalitesini tescillendirmiş oluyorsunuz. Bu hem sizin, hem de Milas ekonomisinin kazancı demektir. Sizi kutluyorum” dedi. Reşit Özer, hedeflerinin ürünün bol olduğu “var yılı”nda yaklaşık 18 bin ton zeytinyağı üretilen Milas’ta bunun en azından 6 bin tonunun coğrafi işaret kalitesinde olmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

MİTSO’nun ilk kez geçen yıl coğrafi işaret almasıyla birlikte  ilk kez Ali Osman Menteşe “Menteşe Som“, TARİŞ “TARİŞ / Milas“, Serhat Arslan “Divin“, Zeynep – Cem Çelikoğlu “Kairos” markalı organik zeytinyağı ile coğrafi işaret etiketi almışlardı. Bu yıl, yeni ürün zeytinyağı ile yine Ali Osman Menteşe “Menteşe Som“, Zeynep – Cem Çelikoğlu “Kairos“, İbrahim Zeybek “Drogba” ve Oil City” markalı zeytinyağları ile coğrafi işaret etiketi alırlarken son olarak Rabia – Uğur Özen “Uzunyuva” markası ile coğrafi işaret etiketi almış oldu.