Vinç operatörlüğünden sonra şimdi de beko loder eğitimi: MİTSO’DAN BEKO LODER OPERATÖRLÜĞÜ KURSUNA ÇAĞRI

03.03.2015 13:39

*Meslek komitelerinden gelen talep üzerine vinç operatörlüğü kursu açmak için yaptığı çağrının ardından “beko loder” iş makinesi operatörlüğü için de talep gelince MİTSO bu konuda da mesleki eğitim kursu açıyor.

*13 Mart’a kadar her iki iş makinesi operatörlüğü için 12 ve üzerinde başvuru yapılması durumunda eğitim kursları açılacak.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinden gelen mesleki eğitim taleplerini değerlendirerek iş makineleri operatörlüğü için eğitim kursları açıyor. Öncelikle meslek komitelerinden gelen talepler doğrultusunda ilk olarak vinç operatörlüğü kursu açmaya karar veren oda yönetimine “beko loder” iş makinesi operatörlük eğitimi için de talep geldi. Bu talebi de değerlendiren MİTSO yönetimi, vinç operatörlük eğitiminin yanı sıra beko loader iş makinesi için operatör eğitim kursu açmayı kararlaştırdı.

MİTSO Yönetimi, yöremizde işsizliğin azaltılması için nitelikli eleman ve ara elemana duyulan talebi değerlendirerek meslek komitelerinin de görüşü ve önerileri doğrultusunda meslek kursları açıyor. İlk olarak vinç operatörlüğü için eğitim kursu için çağrı yapan MİTSO yönetimi şimdi de gelen talepler doğrultusunda beko loader eğitimi için de bir kurs düzenleyecek. Kursların açılabilmesi için her kursa en az 12 başvuruda bulunulması gerekiyor. 13 Mart tarihine dek yapılacak başvuruları değerlendirecek olan MİTSO yönetimi, kurslar için başvuruların 12’nin altında kalması durumunda kursların açılamayacağını belirtti.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, oda üyelerine çağrıda bulunarak “Mesleki eğitime çok büyük bir önem veriyoruz. Bu nedenle üyelerimizin çalışanlarını veya çevrelerindeki meslek öğrenmek isteyen kişileri odamıza yönlendirmelerini istiyoruz. Bizden hangi alanda mesleki eğitim talebi gelirse bunu seve seve değerlendiririz ve eğitim kursu düzenleriz. Ancak kursların açılabilmesi için başvuruların 12 ve üzerinde olması gerekiyor” dedi.