YENİ GİRİŞİMCİ ADAYLARINA EĞİTİM BELGELERİ VERİLDİ

23.09.2016 16:37

MİTSO, UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİNİ TAMAMLAYAN 23 KATILIMCIYA BELGELİRİNİ VERDİ

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın KOSGEB işbirliğinde 04 – 14 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan 23 katılımcıya katılım belgeleri MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer tarafından verildi. MİTSO’da düzenlenen törenle eğitime katılım belgelerini alanlar kendi işyerlerini açmak için çaba göstereceklerini söylediler.

Yeni işyeri açacakların 50 bin TL’ye kadar hibe desteği ve 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi olanağından yararlanabilmeleri için mutlaka katılmaları gereken Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin bu yıl düzenlenen ilki 04 – 14 Mayıs 2016 tarihlerinde MİTSO’da yapılmıştı. Eğitimi tamamlayan 23 kişi için KOSGEB, MİTSO ve İŞKUR tarafından hazırlanan katılım belgeleri, MİTSO’da düzenlenen bir törenle MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer tarafından verildi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yiğit, Yönetim Kurulu Üyesi Soner Çamlıbelen, MİTSO Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu ve MİTSO Ar-Ge, Dış İlişkiler Birimi Memuru Gülay Aytaç, ABİGEM’min eğitim uzmanlarından Besim Ogelman ile katılım belgesi almaya hak kazanan bazı katılımcılar katıldılar.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılanların yeni işyeri açmaları durumunda 50 bin TL’ye kadar hibe desteği ve 100 bin TL’ye kadar faizsiz krediden yararlanabilme olanağına sahip olduklarını belirterek eğitime katılanlara bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi. MİTSO’nun üye ve girişimci eğitimine büyük önem verdiğini belirten Reşit Özer, “MİTSO olarak bize talep gelmesi ve taleplerin kurs açılabilecek yeterli sayıya ulaşması durumunda yeni kurslar açmaya devam edeceğiz. Sizler bu kurslara katılarak girişimcilik, yeni bir işyeri açma, işyerini yönetme gibi konularda çok değerli bilgiler aldınız. Bu bilgileri değerlendirerek yeni işyerleri açmanızı ve yeni işyeri sahipleri olarak odamıza üye olmanızı bekliyoruz” diye konuştu.

girisim-2

girisim-3