“Yerli düşün, milli üret sempozyumu”nda Milas OSB de tanıtıldı: MUĞLA’NIN YERLİ DÜŞÜN, MİLLİ ÜRET ÜSSÜ MİLAS OSB OLACAK

17.04.2018 15:19

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen “Uluslararası Milli Düşün Yerli Üret” konulu sempozyumda Milas OSB yönetimi açtığı stantla Muğla’nın yerli ve milli üretim üssü olacağı mesajını verdi.

Muğla’da MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen sempozyuma Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün,  Muğla S.K. Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar,  Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Bayramer ve aralarında MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer‘in de olduğu Muğla’daki meslek odalarının başkanları katıldılar.

Sempozyumda MİTSO’nun yanısıra Milas OSB Müdürlüğü de bir stant açarak altyapı yapımı sürmekte olan OSB çalışmalarını tanıttı. Milas OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve Milas Kaymakamı Eren Arslan ile MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Milas OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Reşit Özer, OSB standını ziyaret eden işadamlarına OSB hakkında bilgiler verdiler.

Milas OSB standını sempozyuma katılan protokol üyeleri de ziyaret ettiler. Milas OSB standını ziyaret eden Muğla Valisi Esengül Civelek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e Milas Kaymakamı ve  OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eren Arslan OSB  hakkında açıklamalar yaptı. Milas OSB’nin “karma” nitelikte bir OSB olduğunu ve burada inşaat, makine, entegre tesis, tekstil, gıda olmak üzere beş sektörden yatırımcılar olduğunu anlatan Kaymakam ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kaymakam Eren Arslan, Milas OSB’nin 1 068.5 dönümlük bir arazi üzerine kurulmakta olduğunu ve bu arazi üzerinde toplam 544 dönümlük sanayi parseli bulunduğunu söyledi. Kaymakam Eren Arslan, şu anda 93 kişinin OSB’den sanayi parseli edinmek üzere başvuruda bulunduğunu, başvuruda bulunanların ilk 53‘ünün asıl,  diğerlerinin yedek listede yer aldığını ifade etti. Kaymakam ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eren Arslan altyapı yapımı devam etmekte olduğunu da sözlerine ekledi.