“YERLİ DÜŞÜN, MİLLİ ÜRET”TE MİTSO: “MİLAS GERÇEK ANLAMDA YERLİ VE MİLLİ BİR ÜRETİM MERKEZİDİR”

17.04.2018 14:24

Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanlığı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde Muğla’da, MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Uluslararası Milli Düşün Yerli Üret” konulu sempozyum süresince Milas Ticaret ve Sanayi Odası stant açtı. MİTSO standında Milas’ın coğrafi işaretli zeytinyağları sergilenirken Milas halısı ve balının da tanıtımı yapıldı.

MİTSO standını Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla S.K. Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Muğla bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Bayramer ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ziyaret ettiler.

Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik ve beraberindeki protokol üyelerine Milas’ı ve MİTSO’nun hedeflerini anlatan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, ilk hedeflerinin Milas OSB’yi bir an önce bitirmek olduğunu söyledi. 30 Kasım 2018 tarihi itibariyle Milas OSB’nin altyapı yapımı işinin biteceğini belirten Reşit Özer, OSB arazisinde hak sahiplerine sanayi parsellerinin bu yıl içinde teslim edileceğini ve buralarda iki yıl içinde fabrikaların kurulacağını anlattı. Reşit Özer, Milas’ın levrek ve çipurada kültür balığı üretiminin yüzde 68’ini ürettiğini ve balık üretimi ve ihracatı yapan iki firmanın Türkiye’nin en büyük 200 firması içinde yer aldığını da belirten Reşit Özer, Milas halılarının da yüzyıllardır yörenin en önemli ihraç ürünlerinden birisi olduğunu ifade etti. Reşit Özer “Tüm bu üretim ve ihracat potansiyeline baktığımızda Milas gerçek anlamda yerli ve milli bir üretim merkezidir” diye konuştu.