yöntemleriyle öne çıkan Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer tarafından 6969 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 19.12.2017 tarihinden itibaren korunmak üzere 23.11.2018 tarihinde tescil edilmiştir.
Gizem Kapusuz tarafından sunulan Gizemli Lezzetler programında, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurul Başkanı Reşit Özer Coğrafi İşaretli Milas Tepsi Böreğinin tescil sürecini anlatırken, odamız üyesi 4 Mevsim Börek Evi usta börekçi Muhammet Ölmez, bu essiz lezzetin yapım aşamalarını anlatı.
“Milas Tepsi Böreği Artık Bir Marka”
MİTSO Başkanı Reşit Özer, Milas Tepsi Böreği’nin coğrafi işaret almasıyla bölge mutfağına sağladığı katılara değinerek, “Tescil, geleneksel lezzetlerimizin korunması ve tanıtımı açısından büyük önem taşıyor. Milas, mutfağıyla da kendine özgü bir marka haline geliyor” dedi. “Milas Tepsi Böreği, sadece yerelde değil, ulusal ve uluslararası pazarda da kendine yer buluyor” diyen MİTSO Başkanı Reşit Özer, “Bu börek, coğrafi işaretle tescillendi ve yurt dışına ihraç edilmeye başlandı. Artık bir marka olma yolunda ilerliyor” dedi.
4 Mevsim Börek Evi ustası Muhammet Ölmez ise Milas Tepsi Böreği’nin hazırlanış sürecini detaylı bir şekilde anlattı. İnce açılan hamurun arasına konulan AB Coğrafi işaretli Milas Zeytinyağı, 7-8 çeşit ot ilave edilen ve pişirme tekniğiyle bu böreğin, Milas mutfağının vazgeçilmez tatları arasında yer aldığını belirtti. Geleneksel yöntemlerle yapılan böreğin, lezzetini tamamen doğal malzemelerden ve ustalıkla yoğrulan hamurundan aldığı vurgulandı.