DOLAR
38,2895
EURO
43,7178
ALTIN
4.089,71
BIST
9.312,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
23°C
Muğla
23°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C

İskoçya’dan Milas’a Ziyaret: Ticari İş Birliği Görüşüldü

İskoçya’dan Milas’a Ziyaret: Ticari İş Birliği Görüşüldü
22.04.2025 17:03
4
A+
A-

Türkiye-İskoçya Ticaret Odası Başkan Yardımcısı ve kurucu üyesi, aynı zamanda The Royal Bank of Scotland Müdürü Muzaffer Emek ile uluslararası mühendislik alanında çalışan mühendis Ogün Aydın, Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MİTSO) ziyaret etti.

Ziyarette, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ile bir araya gelen konuklar, Türkiye ile İskoçya arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve yerel firmaların İskoçya pazarına açılımı üzerine fikir alışverişinde bulundular.

Görüşmede, Milas’ın Avrupa Birliği coğrafi işaretli zeytini ve zeytinyağı ile birlikte balık üretimi gibi birçok alanda sahip olduğu ekonomik potansiyelin uluslararası pazarda değerlendirilmesi gerektiği vurgulanırken, iki ülke arasındaki iş birliğinin artırılmasına yönelik somut adımların atılması konusunda mutabık kalındı.

Muzaffer Emek, Milas’ın ekonomik potansiyeline dikkat çekerek İskoçya’daki yatırımcılar ve iş dünyası temsilcileriyle Milaslı girişimcilerin bir araya getirilmesinin önemine değindi. Ogün Aydın ise mühendislik ve teknoloji alanındaki iş birliklerinin geliştirilmesi için yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgi paylaştı.

MİTSO Başkanı Reşit Özer, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Milas iş dünyasının dış pazarlara açılmasını desteklediklerini ve bu doğrultuda her türlü iş birliğine açık olduklarını ifade etti.

 

Milas Ticaret ve Sanayi Odası | Hayıtlı Mah. 23 Nisan Bulvarı No:172 Mİlas / MUĞLA | Tel : (0252) 512 1118 - 512 9009 - 5128275
Fax : (0252) 512 8999 | info@mitso.org.tr