MİTSO, Genç MÜSİAD – Bodrum Şube Yönetimini konuk etti: “AB’DEN COĞRAFİ İŞARET ALDIĞIMIZDA MİLAS ZEYTİNYAĞINI HİÇ KİMSE TUTAMAZ”
*MİTSO’nun konuk ettiği Genç MÜSİAD Bodrum Şubesi yönetimi, Milas’ın en büyük eksikliğinin bir fuar alanı olmayışı olduğunu belirtti.
* MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Milas’ın ürünlerini tanıtmak için çaba gösterdiklerini anlatarak Milas zeytinyağına AB’den coğrafi işaret alma sürecinde olduklarını belirtti ve “Askı süreci 18 Kasım’da doluyor. AB’den coğrafi işaret aldığımızda Milas zeytinyağını hiç kimse tutamaz” diye konuştu ve üreticilerin şimdiden bu durama hazırlanmalarını istedi.
Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Bodrum Şubesi yönetimi, Milas Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Genç MÜSİAD Bodrum Şube Başkanı Yusuf Esen, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e çalışmalarını ve hedeflerini anlattı. Esen,MÜSİAD Bodrum olarak her ziyaretlerinde sadece bölge kalkınmasına yönelik projeler üzerine konuştuklarını belirterek “Bizce Milas’ın en büyük eksikliği bir fuar alanın olamayışı” dedi. Genç konuklarına Odanın çalışmalarını anlatan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Milas zeytinyağına AB’den coğrafi işaret alınmasının askı sürecinde olduğunu belirterek “Askı süreci 18 Kasım’da doluyor. AB’den coğrafi işareti aldığımızda Milas zeytinyağını hiç kimse tutamaz” diye konuştu.
Genç MÜSİAD Bodrum Şubesi Yönetimi MİTSO’yu ziyaret etti. Genç MÜSİAD Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Esen ve Yönetim Kurulu Üyeleri Abdullah Doğan, Şükrü Şanlı, Ünal Avcı, Ziya Topçu ve Dursun Kırbaşı, MİTSO’nun çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer‘i kutladılar. Genç MÜSİAD Bodrum Şube Başkanı Yusuf Esen “Çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz. Özellikle Milas zeytin ve zeytinyağı için yaptığınız çalışmalar çok önemli. Zeytin ve zeytinyağı konusundaki çalışmalarınız yöremizin kalkınması için çok büyük değer taşıyor” dedi. Kendilerinin de amaçlarının yörenin kalkınmasına katkıda bulunmak olduğunu belirten Yusuf Esen, “Biz yöre halkına nasıl hizmet verebilirizin arayışı içindeyiz. Arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde sürekli projeler üretmek için konuşmalar yaparız. Ziyaretlerimizde hep proje konuşuruz. Ne yapabiliriz, nasıl yöresel kalkınmaya katkıda bulunabiliriz diye görüşmeler yaparız” dedi. Milas ve yöresinin kalkınması için MİTSO’nun çalışmalarına her zaman destek olmaya hazır olduklarını da belirten Yusuf Esen çeşitli projelerde MİTSO ile işbirliği yapabileceklerini de ifade etti. Milas’ın en büyük eksikliğinin bir fuar alanı olduğunu vurgulayan Yusuf Esen “Bizce Milas’ın en büyük eksikliği bir fuar alanı. Havalimanı yakınlarında yapılacak bir fuar alanı Milas’a çok önemli katkılar sağlar” dedi.
MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Genç MÜSİAD Bodrum yönetiminin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek sürdürdükleri çalışmaları anlattı. Reşit Özer yörenin ürünlerinin tanıtımına çok büyük önem verdiklerini belirterek “Bizim de amacımız Milas’a ve üyelerimize hizmet etmek. Milas’ı tarihiyle, kültürüyle, ürünleriyle tanıtmak için çalışıyoruz. Milas ürünlerinin tanıtımına çok büyük önem veriyoruz. Bu nedenle Milas zeytinyağına, yağlı zeytinine, tepsi böreğine ve Milas halısına coğrafi işaretler aldık. Şimdi hedefimiz Milas zeytinyağına AB’den de coğrafi işaret almak. AB Milas zeytinyağına coğrafi işaret başvurumuzu kabul etti. Şimdi askı sürecindeyiz. Askı süreci 18 Kasım’da doluyor. AB den coğrafi işaret aldığımızda Milas zeytinyağını hiç kimse tutamaz. Üreticilerimiz de şimdiden kendilerini buna hazırlamalılar. Daha kaliteli zeytin ve zeytinyağı üretmeye çalışmalılar. Biz de AB’den coğrafi işaretli Milas zeytinyağının tanıtımı için şimdiden kolları sıvadık, tanıtım çalışmaları için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.