MİTSO, HEKATOMNOS VE BEÇİN’İN TANITIMI İÇİN POSTA PULU BASTIRACAK

01.08.2019 10:48

*Milas Ticaret ve Sanayi Odası, UNESCO’nun “Dünya Mirası Geçici Listesi”nde yer alan Milas’taki “Uzunyuva Arkeolojik Sit Alanı ve Hekatomnos Lahiti” ile “Beçin Kalesi ve Ortaçağ Kenti Kalıntıları”nı tanıtmak amacıyla PTT’ye posta pulu bastırıyor.

*125 kuruş ve 250 kuruş değerinde 500’er tane bastırılacak posta pulları MİTSO’nun posta gönderilerinde kullanılacak.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Milas’ın önemli arkeolojik değerlerinden olan Beçin Kalesi ile Hekatomnos Anıtmezarının tanıtımı amacıyla PTT’ye posta pulu bastırıyor. Üzerinde,  UNESCO‘nun “Dünya Mirası Geçici Listesi“nde yer alan her iki tarihi eserin görüntüleri olan posta pullarının, MİTSO’nun gönderilerinin üzerine yapıştırılarak gönderilecekleri yerlerde Beçin Kalesi’nin ve Hekatomnos Lahiti’nin tanınmalarını sağlaması amaçlanıyor.

Milas’ın önemli arkeolojik değerlerinden olan ve UNESCO‘nun “Dünya Mirası Geçici Listesi“nde yer alan “Uzunyuva Arkeolojik Sit Alanı” ile “Beçin Kalesi ve Ortaçağ Kenti Kalıntıları“nın tanıtımını yapmak için MİTSO tarafından PTT’ye posta pulu bastırılıyor. 125’er kuruş ve 250’şer kuruşluk olmak üzere 500’er tane bastırılacak posta pulları, MİTSO’nun gönderilerinin üzerine yapıştırılarak gönderilecek. Posta pulu aracılığıyla Milas’ın tarihi eserlerinin tanıtımını yapmak istediklerini belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, “Milas’ta UNESCO’nun Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan iki önemli tarihi eserimiz var. Bunların görüntülerinin olduğu posta pulları bastırıyoruz. Bu şekilde gönderimizin ulaştığı her yerde Hekatomnos Lahiti ve Beçin’in tanıtımını yapmış olacağız” diye konuştu.

UNESCO’nun Geçici Dünya Mirası Listesinde yer alan Hekatomnos Lahiti ve Beçin Kalesinin görüntüleri olan posta pullarının basımı için PTT Milas Şube Müdürü Nafize Canlıoğlu ile MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer arasında bir sözleşme imzalandı. Posta pulları, MİTSO’nun gönderilerinde kullanılmasının yanı sıra isteyen oda üyelerine de ücreti karşılığında verilecek.