MİTSO, Muğla Defterdarlığını ziyaret etti: “ECRİMİSİLLERDEN ŞİKAYETÇİYİZ”

21.11.2014 16:35

*Muğla Defterdarlığını ziyaret eden MİTSO yönetimi Güllük, Kıyıkışlacık ve Ören’de ecrimisil paralarının Bodrum’la eşdeğer tutulduğundan şikayet etti.

MİTSO Yönetimi, Muğla’da Defterdarlığı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Milas ve Bodrum kıyılarındaki hazineye ait yerlerin kullanımı nedeniyle tahakkuk ettirilen ecrimisillerin yüksek oluşu nedeniyle yaşanan sıkıntılar anlatıldı. Özellikle Milas’ın bu konuda çok mağdur olduğu belirtilerek Milas’ın Güllük, Ören, Kıyıkışlacık beldelerindeki ecrimisillerin Bodrum’dakilerle eşit olduğu ifade edildi ve bu durumun düzeltilmesi talep edildi.

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Kont, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Koray Türkoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Yiğit, Halil İbrahim Gülen ve Ömer Eliş‘ten oluşan MİTSO yönetimi Muğla’da Defterdarlığa bir nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında Muğla Defterdarı Ahmet Sümer ile Defterdar Yardımcısı Yavuz Özmen ile bir süre sohbet eden MİTSO yöneticileri Bodrum ile birlikte ecrimisillerden duydukları sıkıntıyı ve bu konuda üyelerden gelen şikayetleri ilettiler. Özellikle Milas’ın Güllük, Kıyıkışlacık ve Ören gibi turistik yerleşimlerinde uygulanan ecrimisillerin Bodrum ile aynı seviyede oluşundan yakınan MİTSO Yöneticileri bu konuda bir inceleme yapılmasını ve ecrimisillerde yöreye göre kademelendirme yapılmasını önerdiler. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, “Milas kıyılarında, Güllük, Kıyıkışlacık ve Ören’de  tarımsal amaçlı veya balıkçılık amaçlı kullanılan arazilerin Bodrum’daki büyük turistik tesislerin kullandıkları yerlerle aynı şekilde değerlendirilmesi haksız bir uygulama oluşturuyor. Bunların bir daha gözden geçirilmesinde fayda olacağını umuyoruz” diye konuştu.

Muğla Defterdarı Ahmet Sümer, ecrimisillerden şikayeti olanların düzeltme talebinde bulunduklarını belirterek gereken incelemenin yapılacağını ve hem kumunun hem de işletmecilerin yararına bir çözüm bulmaya gayret gösterileceğini ifade etti.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Muğla Defterdarı Ahmet Sümer ile Defterdar Yardımcısı Yavuz Özmen’i 29 – 30 Kasım’da Milas’ta yapılacak Zeytin Hasat Şenliği ile 5 Aralıkta MİTSO’nun Bafa Gölü’nü Kurtarma ve Yaşatma Platformu işbirliğinde düzenleyeceği çalıştaya davet etti.

Kendisinin tarihe ilgi duyduğunu belirten Defterdar Yardımcısı Yavuz Özmen ise Muğla’ya gelir gelmez tarih kitaplarından ilin tarihini okuduğunu, Milas’ın bir medeniyetler şehri olduğunu gördüğünü ifade etti. Bunun üzerine MİTSO Yöneticileri Defterdar Yardımcısı Özmen’i Milas’ın tarihi yerlerini görmesi için Milas’a davet ettiler.