MİTSO, TOBBdan Gelen Gıda Yardımları İhtiyaç Sahiplerine Dağıtıldı

06.08.2013 17:33

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Şeker Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi aileleri sevindirmek üzere MİTSO’ya 20 bin TL tutarında yardım gönderdi. MİTSO Yönetim Kurulu, gelen yardımla erzak paketleri oluşturarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıttı. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, okulların açılmasıyla birlikte TOBB’nin ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere 20 bin TL daha göndereceğini bildirdi.

TOBB’nin gönderdiği 20 bin TL tutarındaki yardım parasıyla erzak paketleri oluşturabilmek üzere Milas ilçe merkezinde faaliyette bulunan oda üyesi bakkaliye malzemesi satan işyerlerine teklif vermeleri çağrısında bulunuldu. Bunun üzerine 11 firma teklif verdi. En uygun teklifi veren firmalardan alınan gıda maddeleriyle hediye paketleri oluşturuldu. Her paketine; çay, toz şeker, kuru fasulye, pirinç, bulgur, mercimek, kırmızı mercimek, makarna, şehriye, un, zeytinyağı ve tuz konuldu. Oluşturulan yardım paketlerinden, MİTSO’nun 28 meclis üyesine 15’er tane verilerek ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı. Artan yardım paketleri ise MİTSO’ya yardım için başvuran ihtiyaç sahibi kişilere verildi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, tüm Türkiye’de oda üyelerinden toplanan paraların birikimiyle oluşan paradan TOBB yönetiminin ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere MİTSO’ ya 20 bin TL para gönderdiğini bildirdi. Enver Tuna “Yaklaşan Şeker Bayramı öncesinde yoksul insanlarımızı, ihtiyaç sahibi ailelerimizi sevindirmek istedik. Bu amaçla hediye paketleri oluşturduk. Bu paketleri oluştururken oda üyelerimizden teklif aldık. En uygun teklifi veren üyemizden gerekli gıda maddelerini satın aldık. Oluşturduğumuz yardım paketlerinden 28 oda meclisi üyemizden her birine 15’er paket vererek daha geniş bir alandaki ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmaya çalıştık. Şeker Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi ailelerimizi çam sakızı, çoban armağanı sevindirmeye gayret ettik” dedi.
MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, okulların açılmasıyla birlikte TOBB’nin ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere 20 bin TL tutarında ikinci bir yardımda bulunacağını da belirterek “Bu yardım parası da gelir gelmez okullarımızdan aldığımız ihtiyaç listeleri doğrultusunda kırtasiye dağıtımını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.