TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, video konferansla Ege Bölge Toplantısı yaptı: “ODA VE BORSALARDAN GELEN 70 MADDELİK ÖNERİMİZİ HÜKÜMETE SUNDUK”

18.05.2020 16:41

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, video konferans aracılığıyla Ege Bölgesindeki oda ve borsa başkanlarıyla bir toplantı yaptı. Toplantıda, koronavirüs sürecinin ülke ekonomisine etkileri, bugüne dek alınan ve alınması gereken önlemlerle ilgili öneriler değerlendirildi. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in de katıldığı TOBB’nin Ege Bölge Toplantısında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu  “Bizler iş dünyası ile hükümet arasında köprü görevi üstlenerek, sahadaki sıkıntıları en hızlı bir şekilde iletiyoruz” dedi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu bugüne dek oda ve borsalardan gelen önlem önerileriyle ilgili hükümete 70 maddelik bir öneri sunulduğunu belirterek “Salgının başladığı mart ayında sizlerden aldığımız bilgilere dayalı olarak hükümete 70 maddelik bir öneri seti sunduk. Bunların büyük bir kısmı hayata geçti, geçmeye devam ediyor. Sonrasında da sizlerle istişare içinde sorunları ve önerilerimizi iletmeye devam ettik. Çünkü bu dinamik bir süreç. Her gün yeni bir konu, yeni bir sıkıntı ortaya çıkıyor. Dolayısıyla hiç ara vermeden üyelerimizle temasta olup, sıkıntı ve önerileri toplamayı sürdürelim, dedik” diye konuştu.

Oda ve borsaların koronavirüs sürecindeki vizyonu ve çalışmalarından duyduğu memnuniyeti ifade eden TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklığlu “Sizler, tüm başkanlarım; canla başla gayret gösteriyor, üyelerimizin nabzını tutuyor, onlara tercüman oluyorsunuz. Öneriler hazırlayıp, bize aktarıyorsunuz. İşte bugün de sizlerin ileteceği her konuyu bu akşam ilgili bakanlara ileteceğiz. Böylece üyelerimizin, camiamızın dertlerini bir nebze olsun çözmüş ve onları rahatlatmış olacağız” dedi.

Konuşmasında artık normalleşme sürecinin konuşulmaya başlandığını da belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu “TOBB olarak ekonomi için hazırlanan destek paketlerine katkı sağladıkları gibi şimdi de normalleşme sürecinin planlanmasına katkı sağlıyoruz. Normalleşme sürecini de iyi planlanmış bir şekilde yürüttüğümüz takdirde, bu süreci en az hasarla atlatacağımıza inanıyorum. İnşallah bu zor günleri de hep birlikte geride bırakacağız” diye konuştu.

Video konferans yöntemiyle yapılan TOBB’nin Ege Bölge toplantısında konuşan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de oda ve borsaların koronavirüs sürecindeki önerilerinin hükümete iletilmesi nedeniyle  memnuniyetini ifade ederek “Bu süreçte özellikle oda üyelerimiz nefes kredisinin yeniden başlatılmasından çok memnun oldular. Bu nedenle size teşekkür ediyoruz” dedi.