Üyelerimize hatırlatma: YILLIK AİDAT VE MUNZAM AİDATLAR İÇİN SON ÖDEME TARİHİ 1 TEMMUZ

27.06.2019 14:58

5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu gereğince oda üyelerinin her yılın haziran ve ekim aylarında iki eşit taksit halinde ödemesi gereken yıllık aidat ve munzam aidatların birinci taksiti için son ödeme tarihi 1 Temmuz… MİTSO üyeleri, yıllık aidat ve munzam aidatlarının ilk taksitlerini 1 Temmuz’a kadar odaya ödeyebilecekler ya da T.C. Ziraat Bankası, Türkiye İş Bankası, Türkiye Halk Bankası, Vakıf Bank ve Akbank’ın Milas şubelerindeki oda hesaplarına yatırabilecekler.

5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nun 24’üncü maddesi gereğince oda üyelerinin her yıl için yıllık aidat ödemeleri gerekiyor. Oda üyelerinin, aynı kanunun 25’inci maddesi gereğince ödeyecekleri kurumlar vergisine ilişkin beyannamelerinde gösterilen ticari bilanço karı üzerinden binde 5 (%0,5) oranında munzam aidatı haziran ve ekim aylarında iki taksit şeklinde ödemeleri isteniyor.