Yat İmalatı yapanlar ve Çekek yerleri artık krediyle desteklenecek

06.08.2013 17:33

Bodrum, Marmaris ve Fethiye’de faaliyet gösteren ve yeni kurulacak olan yat imalatçıları ile çekek yerleri, Küçük Sanayi Siteleri şeklinde örgütlenmeleri durumunda krediyle desteklenecek.

MUĞLA Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde, 2 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirilen bir toplantı ile yat imalatçıları ve çekek yerlerinin sorunları tartışıldı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarımız Sayın Ali Boğa’nın yakından ilgilendiği toplantıya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Şube Müdürü Aynur Şahin ve Peyzaj Yüksek Mimar M.Akif Çalışkan ile Bodrum Ticaret Odası, Marmaris Ticaret Odası ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Deniz Ticaret Odaları ve ilgili kooperatif yetkilileri katıldı. Söz konusu toplantıda Muğla ilinde dağınık olarak faaliyet gösteren yat imalatı ve çekek yerlerinin belli noktalarda toplanması amacıyla, bu güne kadar yapılmış olan çalışmalar ile yat imalatı ve çekek yeri olarak belirlenen alanlara ait belge, harita ve planlar dosya halinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na iletildi. Toplantı sonrasında bu bilgiler doğrultusunda Bodrum, Marmaris ve Fethiye’de yat imalatı ve çekek yerleri konusunda inceleme yapan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, yat imalatı ve çekek yerlerinin mevcut ve yeni belirlenen alanları hakkında gerekli bilgi ve dokümanları ilçelerin oda yetkililerinden edindi. Bunun sonucunda Sanayi Bakanlığı, son yıllarda ekonomiye sağladığı katma değer ve istihdam açısından önem taşıyan Yat İmalatçıları ve Çekek Yerleri’nin Küçük Sanayi Siteleri Şeklinde örgütlenmeleri halinde krediyle destekleneceklerini bildirdi. Bu 1124 km’lik bir sahil şeridine sahip ilimizde faaliyet gösteren yat imalatçıları ile yeni faaliyete geçecek yat imalatçıları ve çekek yerleri açısından büyük önem taşımaktadır. Bu konuda göstermiş oldukları yakın ilgi ve desteklerinden dolayı Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarımız Sayın Ali Boğa’ya Muğla Odaları olarak çok teşekkür ederiz denildi.