3.İSTANBUL COĞRAFİ İŞARETLER ZİRVESİNE MİTSO OLARAK KATILDIK.

12.09.2022 09:28

3. İstanbul Coğrafi İşaretler Zirvesi, Metro Türkiye’nin ev sahipliğinde, Türk Patent ve Marka Kurumu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliği ile gerçekleşti. “Yerelden Küresele: Dünya Kadar Yöre” ana temasıyla gerçekleşen zirvede; gastronomi turizmi, coğrafi işaretli ürünlerin ihracatıyla ülke ekonomisine katkısı ve Türk mutfağının gelişimi konuları ele alındı.
Türk mutfak kültürünü koruma ve gelecek nesillere aktarma amacıyla düzenlenen törene Milas Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve Muğla Ticaret Borsası Meclis Başkanı Uğur Özen katıldı.
Törende Türk Patent Kurumu Başkanı Cemil Başpınar, Daire Başkanı Hakan Kızıltepe ile Avrupa Komisyonu Coğrafi İşaretler Başkan Yardımcısı Branke Tome’a coğrafi işaretli Milas ürünleri hakkında bilgiler aktardık.
MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “Metro ev sahipliğinde düzenlenen “Yerelden Küresele: Dünya Kadar Yöre” ana temasıyla gerçekleşen zirvede Türkiye’de ilk ve tek olan AB’den Coğrafi İşareti Tescilli Milas Zeytinyağının tanıtımı yaptık. Milasımızın ürünlerini markalaştırma yolunda var gücümüzle çalışıyoruz. Metro Türkiye coğrafi İşaret tescilli ürünlerimize mağazalarında yer veriyor. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.