9 Haziran Dünya Akreditasyon Günü

10.06.2019 12:56

AMAÇ ; FAALİYETLERİN ULUSAL VE ULUSLARARASI STANDARTLARA UYGUN HALE GETİRİLMESİ

*MİTSO da 2012 yılından beri akredite olmuş bir oda olarak faaliyetini sürdürüyor.

Dünyada ve Türkiye’de 9 Haziran “Dünya Akreditasyon Günü” olarak kutlanıyor. Her yıl bir tema belirleyerek yapılan kutlamalar bu yıl “Akreditasyon, Tedarik Zincirlerine Değer Katar” olarak belirlendi.

Kuruluşların ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak faaliyette bulunmalarını sağlamak amacıyla oluşturulan akreditasyon sisteminin önemini vurgulamak amacıyla 9 Haziran Dünya Akreditasyon Günü olarak kutlanıyor.  Türkiye’deki kuruluşların akreditasyon süreçlerini izlemek ve değerlendirmek amacıyla kurulmuş olan Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından yapılan açıklamaya göre her yıl belli bir tema çerçevesinde kutlanmakta olan Dünya Akreditasyon Günü’nün bu yılki teması “Akreditasyon Tedarik Zincirlerine Değer Katar” olarak belirlendi. Akreditasyon ve kalite bilincinin arttırılması amacıyla düzenlenen Dünya Akreditasyon Günü’nün bu yılki teması kapsamında sağlık ve tıbbi cihatlar, inşaat, enerji, giyim ve tekstil, oyuncak ve elektronik, bilgi teknolojileri ve iletişimden yiyecek güvenliği ve su tedarikine kadar her sektörün tedarik zincirleri değerlendiriliyor.

Kuruluşların test etme, kalibrasyon, belgelendirme ve muayene gibi uygunluk değerlendirme  hizmetleri sunan  kuruluşların  teknik yetkinliğini, dürüstlüğünü ve tarafsızlığını belirleyen akreditasyon, uluslararası düzeyde kabul görmüş standartlar tarafından destekleniyor ve bu bağlamda   tedarik zincirlerinin de değer katıyor. Akreditasyon uygunluk denetimleri, uygunluk değerlendirme kuruluşlarının tarafsız,y yetkin ve tutarlı olmalarını sağlamak amacıyla tanınmış standartlara göre bağımsız olarak yapılıyor.

Öte yandan Milas Ticaret ve Sanayi Odası 2012 yılından bu yana “akredite olmuş oda” olarak faaliyetlerini sürdürüyor. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, akreditasyonun önemini vurgulayarak “Akreditasyon tüm dünyada kuruluşların hizmetlerinin, uluslararası düzeyde belirlenmiş standartlara göre sürdürülmesini amaçlıyor. MİTSO olarak biz de 2012 yılından beri, akredite olmuş bir oda olarak faaliyetimizi sürdürüyoruz. Akreditasyon hizmet kalitesinin dünya standartlarında olmasını sağlıyor” diye konuştu.

AMAÇ ; FAALİYETLERİN ULUSAL VE ULUSLARARASI STANDARTLARA UYGUN HALE GETİRİLMESİ