MİLAS 7. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK FUARI TÜRKİYE’NİN İLK BEŞ FUARI ARASINDA
*Bu yıl 3 – 6 Mart tarihleri arasında yapılacak Milas 7. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı için hazırlıklar sürerken Milas fuarının satış bağlantısı açısından kendi alanında Türkiye’nin ilk 5 fuarı arasında olduğu belirtildi.
*”Uluslararası fuar” olma hakkı da kazanan Milas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda bu yıl kapalı alan stant talebini karşılamada yetersiz kaldığı için sergi amaçlı çadır da kurulacak.
Bu yıl 7’incisi düzenlenecek Milas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı için hazırlıklar sürerken Milas fuarının yapılan satış bağlantısı bakımından kendi alanında Türkiye’nin ilk 5 fuarından birisi olduğu belirtildi. Fuar alanında bu yıl adeta bir stant talebi patlaması yaşanırken talebi karşılamak amacıyla fuarın organizatör firması tarafından içinde stantların yer alacağı dev bir çadır kurulacağı bildirildi.
Bu yıl 3 – 6 Mart tarihlerinde, her zaman olduğu gibi Milas’ın TARİŞ pamuk depolama tesislerinde açılacak 7. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı için hazırlıklar sürüyor. Fuar organizasyonunun önde gelen destekçilerinden olan Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile organizatör firma Expolink Fuarcılık yetkilisi bir araya gelerek son hazırlıkları gözden geçirdiler. Hazırlıklar hakkında MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e bilgilendirmede bulunan Expolink Fuarcılık Yetkilisi Yavuz Hakbilir fuarın toplam 5 bin 500 metrekarelik bir alana sahip olduğunu, bu alanın 3 bin 600 metrekarelik bir bölümünün kapalı alan olarak stantlara tahsis edildiğini anlatarak “Geçen yıl fuara 43’ü Milaslı, 168 firma katılmış ve 103 bin 450 ziyaretçi gelmişti. Bu yıl daha şimdiden stant alanlarımız doldu ve ek stant alanı oluşturmak için çalışmalarımız sürüyor. Bu amaçla stantlar için büyük bir çadır kurarak ek kapalı alan yaratacağız” diye konuştu.
Expolink Fuarcılık Yetkilisi Yavuz Hakbilir, Milas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın düzenlenme ve katılım sürekliliği bakımından “uluslararası fuar” niteliği kazanmış olduğunu belirterek “Milas fuarı, artık uluslararası standartlara ulaşmış bir fuar haline gelmiştir. Bu nedenle gelecek yılki fuara özellikle yabancı katılımcı sağlamak için özel bir çalışma yürüteceğiz. Ancak bunun için fuar alanının fiziki altyapısını yeterli hale getirmemiz gerekiyor. Öte yandan Milas fuarı, fuardaki satış bağlantısı bakımından çok önemli bir yere ulaşmış durumda. Satış bağlantısı bakımından Milas fuarı kendi alanında Türkiye’nin ilk 5 fuarından birisi durumuna geldi. Bunda Milas Kaymakamlığı’nın, Belediye Başkanlığının, MİTSO’nun, Ziraat Odası’nın ve diğer odalarla Milas halkının çok büyük desteği var” dedi.
MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ise Milas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın uluslararası bir fuar olma hakkını kazanmış olduğuna değinerek “Artık bundan sonraki hedefimiz, fuarda yabancı firmaların da yer almasını sağlamak olacaktır. Gelecek yılki bu hedefe ulaşabilmek için tüm yasal kurallar başarıyla yerine getirilmiştir. Şimdi yapmamız gereken fuarımızı fiilen uluslararası bir fuar haline dönüştürmektir. Bunu sağlamak için hep birlikte el ele vererek Milas’a modern bir fuar alanı kazandırmalıyız. Eğer böyle bir fuar alanına sahip olursak, Milas’ta başka konulu fuarlar açmamız da mümkün olabilecektir” dedi.
MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Muğla’da geçen yıl tarım, turizm, inşaat ve yapı dekorasyon konularında dört fuar açıldığını ve bu fuarları toplam 150 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek “Muğla’nın en başarılı fuarı Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’dır. Muğla’daki toplam fuarları 150 bin ziyaretçi ziyaret ederken sadece Milas fuarlarını her yıl ortalama 110 bin kişi gezmiştir. Üstelik Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na katılan firmalar da yaptıkları alışverişten son derece memnun kalmışlardır. Her yıl fuarımızdaki stant sayısının artması, katılımcı firmaların memnuniyetinin açık bir göstergesidir. Ayrıca Milas fuarının yapılan satış bağlantısı bakımından kendi alanında Türkiye’nin ilk 5 fuarı arasına girmiş olması da bizler için gurur kaynağı olmuştur” dedi.