A.A; Reşit Özer ile röportaj yaptı: ZEYTİNYAĞI ÜRETİCİLERİNDEN COĞRAFİ İŞARET KALİTESİNDE ÜRETİM BEKLİYORUZ

A.A; Reşit Özer ile röportaj yaptı:  ZEYTİNYAĞI ÜRETİCİLERİNDEN COĞRAFİ İŞARET KALİTESİNDE ÜRETİM BEKLİYORUZ
08.12.2017 15:39

Anadolu Ajansı, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ile Milas’ta zeytin ve zeytinyağının geleceği konulu bir röportaj yaptı. A.A’nın Muğla temsilcisi Durmuş Genç ve Milas Temsilcisi Volkan Yıldız tarafından yapılan röportajda Reşit Özer, Milas zeytin ve zeytinyağının geleceğine ilişkin soruları yanıtladı.

Röportajında Milas’ta 10 milyon dolayında zeytin ağacı bulunduğunu anlatan Reşit Özer, MİTSO olarak Milas zeytinyağına coğrafi işaret alınmasıyla birlikte Milas zeytinyağının değerinin arttığını ve bu durumdan başta zeytin ve zeytinyağı üreticisi olmak üzere Milas ekonomisinin kazançlı çıktığını söyledi. Reşit Özer röportajında, zeytinyağı üreticilerinden coğrafi işaret kalitesinde zeytinyağı üretmeleri çağrısında bulundu. Reşit Özer “Eğer üreticimiz erken hasat, soğuk sıkım yöntemiyle coğrafi işaret standartlarına uygun zeytinyağı üretirse hem kendisi kazanır, hem Milas ekonomisi kazanır” dedi.