ARJANTİN KONSOLOSU’NDAN MİTSO’YA TEŞEKKÜR MEKTUBU

29.11.2013 11:45

Arjantin’in İstanbul Başkonsolosu Ernesto M. Pfirter, 6 Kasım’da Milas Ticaret ve Sanayi Odası’na yaptığı ziyaret sırasında gördüğü ilgiden çok memnun kaldığını belirterek Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e bir teşekkür mektubu gönderdi. Arjantin Büyükelcisi Pfirter mektubunda işbirliği yapma arzusunda olduklarını bildirdi.

Arjantin Cumhuriyeti’nin İstanbul Büyükelçisi Ernesto Pfirter, yanında Başkonsolosluk Tanıtım Merkezinden Mercedes Parodi ve çevirmen Berna Uzel ile birlikte 6 Kasım’da MİTSO’yu ziyaret etmişti. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgay Ertuğrul tarafından karşılanan Arjantin Başkonsolosu Pfirter ve beraberindekiler iki ülke arasında iyi ilişkileri geliştirmek istediklerini belirtmişlerdi. Yöremizin zeytin, zeytinyağı, bal, balık, mermer gibi zenginliklerini ve tarihi, kültürel zenginliklerini anlatan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i ilgiyle dinleyen Arjantinli konuklar, Uzunyuva anıtmezarına büyük ilgi göstermişlerdi. Reşit Özer’in, Türkiye’nin kültür balığı üretiminin yüzde 68’inin Milas’ta üretilmekte olduğunu ve üretimin bir kısmının toprak havuzlar içinde yapılmakta olduğunu anlatması üzerine hayretlerini gizleyemeyen konuklar, ileride, uygun bir zamanda bunları görmek istediklerini belirtmişlerdi. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de, Arjantinli konukları kültür balığı üretim alanlarını görmeleri için davet etmiş ve kendilerine Uzunyuva anıtmezarındaki lahit kabartmasının bir örneği olan plaket, Milas zeytinyağı ve çeşitli armağanlar sunmuştu. MİTSO’da gördükleri ilgiden çok memnun kaldıklarını belirterek ve teşekkür ederek ayrılan Arjantinli konuklar en kısa sürede tekrar geleceklerini belirtmişlerdi.

Arjantin’in İstanbul Başkonsolosluğundan MİTSO’ya dün ulaşan bir mektupta, Başkonsolos ve beraberindekilerin gördükleri ilgiden duydukları memnuniyet dile getiriliyor.

Arjantin Başkonsolosluğunda gelen teşekkür mektubu şöyle:

“Sayın Reşit Özer;

6 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştirmiş olduğumuz ziyaretimiz sırasında göstermiş olduğunuz ilgi ve misafirperverlik için teşekkürlerimi bildirmekten onur duyarım.

Yapmış olduğumuz toplantıda karşılıklı olarak belirtmiş olduğumuz gibi süreç içinde tanışıklığımızı işbirliğine dönüştürmeyi arzuluyoruz. Gerçekleştireceğimiz işbirliklerinin her iki ülke için de verimli sonuçlar doğuracağını inanıyorum.

İlginiz için teşekkürlerimi yineler, en derin saygılarımı sunarım.

Ernesto M. Pfirter

DSCF4516-1