COĞRAFİ İŞARETLİ MİLAS ZEYTİNYAĞLARI DENETLENDİ : UYGUNSUZLUK YOK

20.12.2021 17:16

Coğrafi işaretli ürünlerin zaman zaman denetlenmesini öngören Sınai Mülkiyet Kanunu ve Yönetmeliği gereğince Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından coğrafi işaret tescili alınmış olan Milas zeytinyağının da piyasa denetimi yapıldı. MİTSO’dan coğrafi işaret etiketi almış olan firmaların satışa sunmuş oldukları coğrafi işaret etiketli zeytinyağı örnekleri üzerine denetim komisyonunu tarafından denetim yapıldı.  Denetleme komisyonunu oluşturan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas İlçe Tarım Müdürlüğü uzmanları Gıda Yüksek Mühendisi Zeliha Bahar Kentel ve Gıda Yüksek Mühendisi Mehmet Ali Ceylan ile Milas Belediyesi adına Zabıta Müdürü Salim Tanış tarafından yapılan denetimlerde herhangi bir uygunsuzluğa rastlanmadı.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, coğrafi işaretli ürünlerin Sınai Mülkiyet Kanunu ve Yönetmeliği kapsamında zaman zaman denetlenmesi gerektiğini belirterek “Biz de, odamızdan coğrafi işaret almış markaların satışa sundukları zeytinyağlarından kendilerinin haberi olmaksızın aldığımız örnekler üzerinden denetimler yapıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız denetimlerde herhangi bir uygunsuzluğa rastlamadık. Bu nedenle üretim ve pazarlamada gereken duyarlılığı gösteren üreticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.