EMLAKÇILAR İÇİN TOBB MEYBEM – MİTSO İŞBİRLİĞİNDE MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI YAPILACAK.

EMLAKÇILAR İÇİN  TOBB MEYBEM – MİTSO İŞBİRLİĞİNDE MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI YAPILACAK.
14.05.2019 17:22

*Emlakçılık işyeri sahipleri ile çalışanları için düzenlenecek mesleki yeterlilik sınavı için başvurular 24 Mayıs’a kadar MİTSO’ya yapılabilecek.

TOBB tarafından kurulan ve işgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda çalışanların veya çalışmak isteyenlerin bilgi, beceri ve yetkinliklerinin, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yayınlanan ulusal yeterliliklere uygunluğunu belirlemek üzere faaliyetlerini sürdürmekte olan Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) ile Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) işbirliğinde Sorumlu Emlak Danışmanı sınavı düzenleniyor. Emlakçilik mesleğinde işyeri sahipleriyle çalışanlarının almaları zorunlu olan Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavı için başvurular 24 Mayıs’a kadar MİTSO’ya yapılabilecek.

TOBB MEYBEM ve MİTSO işbirliğinde düzenlenecek Sorumlu Emlak Danışmanı Sınavı için Mesleki Yeterlilik Sınavı düzenleniyor. Emlakçilik mesleği ile ilgili olarak düzenlenecek sınav “Seviye 4” ve “Seviye 5” olmak üzere iki grupta düzenleniyor. Emlakçılık mesleğindekiler için düzenlenecek Mesleki Yeterlilik Sınavı, işyeri sahipleri ve ileride işyeri sahibi olmayı düşünenler için “seviye 5”, emlak danışmanlık işyerlerinde çalışanlar için “seviye 4” aşamasında yapılacak.

Emlakçılık mesleğindeki işveren ve çalışanların almak zorunda oldukları “Mesleki Yeterlilik Belgesi”  için yapılacak sınava katılmak isteyenlerin 24 Mayıs Cuma günü, saat 17.00’ye dek Milas Ticaret ve Sanayi Odası’na başvurmaları gerekiyor. Sorumlu Emlak danışmanı Seviye 5 ve Seviye 4 sınavları için başvuru yapacaklardan başvuru için son altı ay içinde çekilmiş 2 tane vesikalık fotoğraf, kimlik fotokopisi isteniyor. Ayrıca, “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5″e katılacakların 5 bin 800 TL, Seviye 4 sınavına katılacakların ise 4 bin 700 TL’yi TOBB MEYBEM’e yatırmaları gerekiyor.