GELİR İDARESİ BAŞKAN YARDIMCISI MİTSO’DA

19.07.2018 17:42

“MÜKELLEFE GÜLERYÜZ GÖSTERMEMİZ GEREKİYOR”

*MİTSO Yöneticilerine TOBB’nin çok etkili bir kurum olduğunu ifade eden Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Çolak isteklerin Bakanlıklara TOBB kanalıyla iletilmesi durumda çok daha etkili olduğunu belirtti.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden vergiciler, mükelleflere güler yüz göstermek zorunda olduklarını belirttiler.

Gelir İdaresi Başkanlığı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Çolak ve çalışma arkadaşları MİTSO’yu ziyaret ederek MİTSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerine yeni vergi yaklaşımı hakkında vergilerde sağlanan kolaylıklar hakkında açıklamalarda bulundular.

Gelir İdaresi Başkanlığı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Çolak, G.İ. Başkanlığı Grup Başkanlığı Müdür Vekili Adem Oğuz Önga, G.İ. Grup Başkanı Yunus Elitaş, Muğla V.D. Başkan Vekili Ömer Kabahor, Grup Müdürü Cenk Canal, Grup Müdürü Davut Karagöz, Milas V.D. Müdürü Mehmet Raci Usta, Yatağan V.D. Müdürü Metin İnce Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ettiler.

Gelir İdaresi Başkanlığı yetkilileri MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Tiryakioğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Soner Çamlıbelen, Ejder Üstek Hüseyin Aykal, MİTSO Meclis Başkan Yardımcısı Hayati Çorbacı, Meclis Üyeleri Reşat Uygun, Kadir Karagülle Murat Sodra ve Mustafa Turhan‘a yeni vergi yaklaşımı ve yeni vergi uygulamaları ve sağlanan vergi kolaylıklarıyla ilgili açıklamalarda bulunarak bilgilendirdiler ve MİTSO yöneticilerinin yönelttikleri çeşitli soruları da yanıtladılar.

Gelir İdaresi Başkanlığı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Çolak, artık mükelleflere vergi kaçakçısıymış gibi bakma anlayışının eski düzende kaldığını belirterek “Bizim artık mükelleflere güler yüz göstermemiz gerekiyor. Vergi mükellefleri ile ilişkilerde üslup çok önemli. Vatandaşa güler yüzle yaklaşmak gerekiyor” diye konuştu. Düzenli vergi toplanabilmesi için en önemli paydaşlarının meslek Odaları olduğunu belirten Mustafa Çolak 31 Temmuz tarihine kadar vergi borçlarının yapılandırılabildiğini, yurtdışından getirilecek paralar için Temmuz ayı sonuna kadar vergi olmadığını, Kasım ayına kadar getirilmesi durumunda ise yüzde 3 vergi uygulanacağını ifade etti. Vergi barışı kapsamında 31 Ağustos’a kadar matrah artışı yapılabileceğini de anlatan Mustafa Çolak daha sonra MİTSO yöneticilerinin sorularını, dilek ve önerilerini yanıtladı.

Kendisinin daha önce bakan danışmanlığı yaptığı dönemde TOBB ile çok yakından işbirliği içinde olduklarını anlatan Doç. Dr. Mustafa Çolak “TOBB çok etkili bir kurum. Sizler de isteklerinizi TOBB kanalıyla iletirseniz çok daha etkili olur. Çözümler çok daha kolay olur” dedi.

Ziyaretin bitiminde MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Gelir İdaresi Başkanlığı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Çolak‘a üzerinde Hekatomnos lahitinin bir yüzündeki kabartmanın fotoğrafının olduğu tabak armağan etti.