GENÇ VE KADIN GİRİŞİMCİLERLE KOBİLER İÇİN ZOOM PROGRAMDA İHRACAT EĞİTİMİ

GENÇ VE KADIN GİRİŞİMCİLERLE KOBİLER İÇİN  ZOOM PROGRAMDA İHRACAT EĞİTİMİ
22.06.2020 13:09

İhracat potansiyeli taşıyan genç ve kadın girişimcilerle KOBİ’lerin bilgi ve deneyimlerini arttırmak, network ihtiyaçlarını karşılamak ve ihracat desteklerinden daha fazla yararlanabilmelerini sağlamak amacıyla Ticaret Bakanlığı tarafından çalışma başlatıldı. KOBİ’lere, genç ve kadın girişimcilere ihracat konusunda daha çok destek sağlayabilmek amacıyla Bakanlık bünyesinde  “Kadın ve Genç Girişimciler İhracat Daire Başkanlığı” oluşturuldu. Başkanlık tarafından başlatılan çalışmalarla “Export Akademi – Kadın ve Genç Girişimcileri İhracatçı Yetiştirme Programı” uygulamaya koyuldu. Covid-19 salgını dikkate alınarak Nisan ayında elektronik ortama taşınan program kapsamında 24 Haziran 2020 tarihinde, saat 10.00’da, tüm kadın ve genç girişimcilerle KOBİ’lere yönelik olarak Export Akademi Programı kapsamında zoom programı üzerinden eğitim yapılacak. Eğitim programını izleyebilmek için https://ups.zoom.us/webinar/register/WN_nSHsd-pJRBuvTSpwO8kmBQ linkine kayıt yaptırmak gerekiyor.

T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü tarafından “Online Export Akademi Programı kapsamında zoom programı üzerinden 24 Haziran 2020 tarihinde,saat 10.00’da yapılacak ihracat eğitimi için yapılan açıklama şöyle:

” Bakanlığımız İhracat Genel Müdürlüğü bünyesinde kadın ve genç girişimcilerimize

ihracat desteklerini daha iyi anlatabilmek, onların bu desteklerimizden daha fazla

yararlanmalarını sağlayabilmek, ihracat destekleri anlamında yeni ihtiyaçlar ile kadın ve genç girişimcilerimizin rekabet avantajı sağlayabilecekleri sektörleri tespit etmek, bu sayede de uluslararası rekabetçiliklerini ve e-ihracattan aldıkları payı artırabilmek, bu amaçla eğitimler vermek misyonu ile “Kadın ve Genç Girişimciler İhracat Daire Başkanlığı” oluşturulmuştur.

Böylelikle kadın ve genç girişimcilerimize daha hızlı ve etkin hizmet verilmesi

Genel Müdürlüğümüzce yürütülen bu çalışmalar kapsamında, ihracat potansiyeli

taşıyan kadın ve genç girişimcilerimizin bilgi, deneyim ve network ihtiyaçlarının

giderilmesine destek olmak amacıyla, UPS Hızlı Kargo Taşımacılığı A.Ş. (UPS) ile işbirliği

içinde “Export Akademi – Kadın ve Genç Girişimci İhracatçı Yetiştirme Programı “

oluşturulmuştur.

Öte yandan, covid-19 virüsünün mevcut durumu da göz önüne alınarak söz konusu Program Nisan ayında elektronik ortama taşınmıştır

Bu kapsamda, bir sonraki Export Akademi Programı Türkiye çapında tüm

KOBİ’lerimize yönelik olarak 24 Haziran 2020 Çarşamba günü saat 10:00’da gerçekleştirilecektir.

Bir örneği ekte yer alan program dahilinde Zoom Programı üzerinden ‘Online Export

Programı’ gerçekleştirilecek programa

https://ups.zoom.us/webinar/register/WN_nSHsd-pJRBuvTSpwO8kmBQ                           linki aracılığıylakayıt olunabilecektir……”

MİTSO ÜYELERİNİ EĞİTİMİ İZLEMEYE ÇAĞIRIYOR

T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan “Kadın ve Genç Girişimci İhracatçı Yetiştirme  Programı” kapsamında zoom programı üzerinden düzenlenen ve 24 Haziran Çarşamba günü saat 10.00’da genç ve kadın girişimcilerle KOBİ’lere yönelik olarak yapılacak ihracat eğitimi için MİTSO üyelerine eğitimi izlemeleri çağrısında bulundu. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, “Ülkemiz, ilimiz ve ilçemiz için ihracat çok büyük önem taşıyor. İlçemizde halen ihraç edilmekte olan balıktan feldspata, boksitten mermere pek çok ürünümüz var. Ayrıca büyük ihracat potansiyeli olan zeytinyağımız, zeytinimiz, halımız, balımız gibi pek çok ürünümüz bulunuyor. Odamız üyelerinin, genç ev kadın girişimcilerimizin ihracat potansiyeli olan ürünlerimiz üzerinde yoğunlaşarak ihracata yönelmelerini arzu ediyoruz. Bunun için mutlaka Bakanlığın düzenlediği zoom programı kapsamındaki ihracat eğitimini izlemelerini tavsiye ediyoruz” dedi.